Afgelopen week hebben onze DIA’s een asbestinventarisatie uitgevoerd in een woning in Arcen. Bijzonder aan deze inventarisatie was dat hierbij de DIA’s vanuit de lucht werden ondersteund door een collega, en tevens gecertificeerd dronepiloot, die met een drone het dak en de schoorsteen van de woning in beeld bracht.

Ondersteuning vanuit de lucht

Aan de voorkant van de drone zit een 4K-camera bevestigd waarmee haarscherpe opnames gemaakt kunnen worden. De opgenomen beelden zijn direct live te volgen voor de DIA’s op locatie en zijn tevens later ook terug te kijken door andere asbestspecialisten op kantoor.

Belangrijk bij een asbestinventarisatie is letterlijk alles zien. Je mag tijdens het inventariseren van asbest geen stukje overslaan. De drone is een extra hulpmiddel die een DIA in staat stelt een onderzoekslocatie nog beter/completer in beeld te brengen. Door de inzet van deze innovatieve methode kunnen bestaande werkzaamheden nog efficiënter worden uitgevoerd. Daarbij kan de inventarisatie, in sommige gevallen, ook een stuk veiliger worden uitgevoerd: collega’s hoeven minder vaak hoge plekken fysiek te bereiken voor observaties. Tritium zal deze techniek dan ook vaker inzetten bij asbestinventarisaties en wie weet ook bij andersoortige toekomstige projecten.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de rol die Tritium Advies kan spelen bij uw asbestvraagstuk of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact met ons op. Onze asbestspecialisten helpen u graag verder.

Asbestinventarisatie met Drone

Werken bij de Tritium Advies

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, energie en duurzaamheid, externe veiligheid, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest.

Bekijk nu onze vacatures