Asbestonderzoek »

Asbestonderzoek

Asbestonderzoek is het in kaart brengen van asbest verdachte materialen, toepassingen of stoffen. Asbest is een veelbesproken onderwerp. Hoewel asbest al een hele tijd niet meer gebruikt mag worden in de bouw, bevatten nog steeds veel panden asbesthoudend plaatmateriaal. Het gaat hierbij met name om panden die zijn gebouwd in de periode tussen 1945 en 1994. Asbest werd gebruikt in onder andere: golfplaten, dakbeschot, rioleringsbuizen, cv-ruimten, vloerbedekking, vensterbanken en isolatiematerialen. Asbest in panden brengt twee risico’s met zich mee:

  • Verontreinigde bodem
  • Inademing asbestvezels

Wanneer asbest vrijkomt, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing of renovatie, brengt de inademing van asbestvezels grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Bovendien heeft u, om te mogen verbouwen of renoveren, een omgevingsvergunning nodig. Het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is dan verplicht wanneer uw pand gebouwd is voor 1994. Ook de asbestsaneerder die het asbest verwijdert en opruimt, vraagt om deze inventarisatie. Tritium voert asbestinventarisaties uit van gebouwen, objecten en ook na incidenten, zoals bijvoorbeeld brand.

Öko-Care is tritium Advies

Sinds 01-01-2019 is Öko-Care officieel verder gegaan als Tritium Advies. Met de krachtenbundeling is Tritium Advies klaar voor de toekomst. Klaar om nog meer van toegevoegde waarde te zijn voor onze klanten. Als één organisatie zetten we ons in voor een schone en veilige woon-, werk- en leefomgeving en voorzien we u als klant nog breder, sneller en voordeliger van het beste advies. We blijven werken zoals u van ons gewend bent.

Deskundig asbestonderzoek

Op uw verzoek inventariseert Tritium uw pand en maken wij een professioneel asbestinventarisatierapport. Is er asbest aanwezig, dan verzorgen wij de eventuele sloopvergunning en wordt het asbest deskundig voor u verwijderd. Ons team van DIA’s (Deskundig Inventariseerders Asbest) inventariseert de risico’s op blootstelling aan asbest in uw woning of bedrijfspand.

Uw leefomgeving, Onze zorg!

De adviseurs van Tritium Advies helpen u graag verder bij al uw asbestvraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Meer weten over asbestonderzoek?

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten, of vraag direct een offerte aan.

Contact

Stein Coenen projectleider asbest

Stein Coenen

Projectleider Asbest

Offerte aanvragen

Vraag nu aan