...

Asbest verwijderen »

Asbest verwijderen

Asbest verwijderen kent verschillende regels. Als eigenaar of huurder van een woning of pand wilt u een veilige en gezonde werk- en leefomgeving voor uzelf en de mensen om u heen, ook tijdens een verbouwing of renovatie. Heeft u verbouwplannen of wilt u een pand laten slopen? Laat het onafhankelijke milieuadviesbureau Tritium Advies eerst inventariseren of er asbest aanwezig is. Zo weet u zeker dat u veilig aan de slag kunt met uw verbouwplannen!

De specialist in asbest verwijderen

Tot 1994 mocht asbest in de bouw worden toegepast. Asbest werd vooral gebruikt omdat het bekend stond om de slijtvaste en isolerende eigenschap en het daarnaast duurzaam en goedkoop was. Het gebruik van asbesthoudende bouwmaterialen nam na de tweede wereldoorlog enorm toe. Dit betekent dat veel huizen en panden in Nederland nog asbest kunnen bevatten. Asbest zit voornamelijk in producten als golfplaten, dakbeschot, rioleringsbuizen en CV ruimten, maar ook vloerbedekking, vensterbanken, stopverf, kitten en isolatiematerialen kunnen asbest bevatten.

Een veilige omgeving

Gaat u klussen, renoveren of slopen? Tijdens het boren of zagen kan er asbest vrijkomen en is het mogelijk dat u gevaarlijke stoffen inademt. Milieuadviesbureau Tritium Advies komt uw pand inventariseren en zorgt voor een rapport welke voldoet aan de huidige wetgeving. Is er asbest aanwezig, dan regelen we de eventuele sloopmelding of laten we een saneerder het asbest verwijderen. Bij een eventuele verontreiniging moet dit namelijk zo snel mogelijk gebeuren. Het maatschappelijke belang van een goede verwijdering staat bij Tritium Advies voorop. U – als huurder/eigenaar – heeft belang bij een optimale samenwerking tussen ons, de asbestsaneerder en de gemeente. Met ons bedrijf bent u verzekerd van een veilige, snelle en deskundige asbestverwijdering voor particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. Voor alle werkzaamheden bieden wij een offerte op maat.

Voor particulieren, bedrijven en overheidsinstanties

Naast asbestanalyses  en inventarisatie van de risico’s op asbest in uw pand, helpt Tritium Advies u ook met de verwijdering van asbest. Of u nu als particulier, namens een bedrijf of overheidsinstantie gebruikmaakt van onze dienstverlening, bij Tritium Advies bent u verzekerd van een snelle, veilige en deskundige asbestverwijdering.

Asbest verwijderen begint bij Tritium Advies

Voor (asbest)sloop gelden specifieke bepalingen die vermelden hoe het asbest verwijderd moet worden. In het algemeen geldt de regel dat mens en milieu niet in gevaar mogen worden gebracht. De Arbowet en verschillende milieuwetten vermelden voorwaarden hoe asbest verwijderd moet worden.

Gecertificeerd bedrijf

Asbest op de verkeerde manier verwijderen is vaak gevaarlijker dan om het te laten zitten. De gemeente kan u als eigenaar van asbesthoudend materiaal dwingen om maatregelen te nemen. Bestaat er een risico dat er asbestvezels kunnen vrijkomen? Dan moet een gecertificeerd bedrijf het asbest verwijderen. Wij kunnen u precies vertellen wanneer u asbest moet laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf.

Asbest verwijderen

Bij het verwijderen van asbest komt behoorlijk wat kijken. Zo dient er eerst een asbestinventarisatie te worden uitgevoerd en moet er bij de gemeente een sloopmelding worden ingediend. Wij kunnen u bij het gehele traject van asbestverwijdering adviseren en begeleiden, van A tot Z, secuur en conform de huidige wetgeving. Uw asbestvraagstuk is bij ons in deskundige handen.

Gespecialiseerd in asbestinventarisatie

Tritium Advies stuurt uiteenlopende asbestonderzoeken aan, waarbij asbestinventarisatie onze expertise is. Na de inventarisatie en het maken van een formeel rapport, houden we toezicht op de sanering, eventuele sloopwerkzaamheden en stellen we waar nodig een risicobeoordeling of asbestbeheersplan op

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de rol die Tritium Advies kan spelen bij uw asbestvraagstuk of wilt u een vrijblijvend asbestadvies ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contact

Stein Coenen projectleider asbest

Stein Coenen

Projectleider Asbest

Offerte aanvragen

Vraag nu aan