...

Asbestadvies »

Asbest Advies

Tritium Advies is een onafhankelijk milieuadviesbureau met jarenlange ervaring in, en kennis van asbest wet- en regelgeving. Wij denken graag met u mee en geven geschikt asbestadvies. Onze ervaren, gecertificeerde asbestdeskundigen voeren daarbij zowel asbestonderzoeken als asbestinventarisaties uit. Tritium spant zich in voor een asbestvrije samenleving. Daarom bieden we oplossingen op maat in alle fasen van het proces.

Van asbestonderzoek tot asbestadvies

Middels gedegen asbestonderzoek brengt Tritium vakkundig mogelijke asbestrisico’s voor u in kaart. Daarnaast kunnen onze experts u tevens begeleiden of ondersteunen bij het laten verwijderen van het asbest. Zo weet u zeker dat verwijdering op veilige en efficiënte wijze plaatsvindt.

Bij sloop- of renovatieprojecten is een asbestinventarisatie wenselijk en meestal zelfs wettelijk verplicht. In dergelijke situaties kunt u Tritium inschakelen voor de uitvoering van een asbestinventarisatie. Een asbestonderzoekstraject begint vaak met deskresearch: het bestuderen van bouwtekeningen en eventueel oude rapportages. Vervolgens inventariseert en bemonstert onze DIA (deskundig inventariseerder asbest) mogelijk asbesthoudend materiaal op de locatie. Genomen monsters gaan voor analyse naar een onafhankelijk laboratorium. Op basis van de uitkomsten daarvan, formuleert de asbestdeskundige een advies op maat. Dit advies, en de onderzoeksbevindingen waarop het is gebaseerd, ontvangt u van ons in een overzichtelijke rapportage conform vigerende regelgeving (Conform certificatieschema voor de procescertificaten asbestinventarisatie en asbestverwijdering). Zo nodig voorzien wij u van een persoonlijke, mondelinge toelichting.

Vervolgstappen van het asbestadvies

Nadat onze asbestdeskundige u heeft geadviseerd omtrent uw asbestvraagstuk, is de volgende stap de asbestsanering. Tijdens een asbestsanering wordt het asbest verwijderd. Tritium Advies verwijdert het asbest niet zelf maar begeleidt partijen wel tijdens het saneringsproces.

Asbestadvies nodig?

Wilt u meer informatie over te nemen asbestmaatregelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, onze asbestdeskundigen staan klaar om al uw vragen omtrent asbest te beantwoorden en u van de juiste informatie te voorzien.

Contact

Stein Coenen projectleider asbest

Stein Coenen

Projectleider Asbest

Offerte aanvragen

Vraag nu aan