...

Asbestanalyse »

Asbest analyse

Wilt u een asbestanalyse uit laten voeren, bijvoorbeeld omdat u een sloopmelding doet? Maak dan gebruik van Tritium Advies. Tijdens het klussen of verbouwen – zeker in een pand wat gebouwd is voor 1994 – moet u oppassen voor asbest. Als u asbesthoudend materiaal gaat bewerken (bijvoorbeeld door boren, zagen of schuren), kunt u asbestvezels inademen. Tritium Advies helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken.

Asbestanalyse

Stel; u bent aan het verbouwen of u overweegt de aankoop van een pand en u komt materiaal tegen wat mogelijk asbest bevat. Dan is het belangrijk om te bepalen of het daadwerkelijk om asbest gaat. Een analyse met het blote oog is niet voldoende om te bepalen of het om asbest gaat. Om zeker te weten of er asbest in een materiaal verwerkt is, dient het in een laboratorium geanalyseerd te worden.

Werkwijze asbestanalyse

In overleg met u, komen onze asbestinspecteurs monsters nemen op verschillende plaatsen in uw pand. Deze monsters gaan vervolgens naar het laboratorium (Tritium werkt hiervoor nauw samen met verschillende RvA gecertificeerde laboratoria). Hier wordt met 100% zekerheid vastgesteld of, hoeveel en welke soort asbest aanwezig is.

De onderzoeksresultaten zijn vaak de volgende dag al beschikbaar en verwerken wij voor u in een overzichtelijk analyserapport.

Op basis van de uitkomsten van het asbestinventarisatierapport, bespreken we samen met u de mogelijke vervolgstappen. Van het aanvragen van een sloopmelding tot het laten verwijderen van de asbesthoudende materialen. Tritium Advies kan dit traject van a tot z van u overnemen.

Asbestanalyse aanvragen

Wilt u zeker weten dat u veilig aan uw sloop- of verbouwplannen kunt beginnen? Vraag dan hier een asbestanalyse aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor zes natuurlijke mineralen met een vezelstructuur. Dat asbest gevaarlijk kan zijn, was lang niet bekend. Asbest werd gezien als sterk, duurzaam, isolerend materiaal en het was bovendien goedkoop. Daarom werd het tot 1994 volop gebruikt bij de bouw van woningen en gebouwen.

Waar kun je asbest tegenkomen?

Asbest werd in Nederland vooral verwerkt in golfplaten en waterleidingbuizen. Maar ook dakbeschot, CV ruimten, vloerbedekking, vensterbanken, stopverf, kitten en isolatiematerialen kunnen asbest bevatten.

Hoe gevaarlijk is asbest?

Zolang het materiaal wat asbest bevat niet wordt bewerkt, is het normaal gesproken niet gevaarlijk. Dat verandert wanneer u asbesthoudend materiaal gaat bewerken, bijvoorbeeld tijdens het klussen, renoveren of slopen. Op dat moment komen er asbestvezels vrij. Het inademen van deze vezels is gevaarlijk en kan na langdurige blootstelling leiden tot ziekten zoals longkanker, stoflongen, longvlies- en buivlieskanker.

Om onveilige blootstelling aan asbestvezels zoveel mogelijk te voorkomen, mogen alleen gecertificeerde bedrijven met getrainde specialisten, asbest verwijderen.

Specialist in asbestanalyse | Het traject van A tot Z

Naast de analyse van asbest, houden we ons ook bezig met asbestinventarisatie, risicobeoordelingen en asbestbeheersplannen.
Interesse in een spoed analyse? Dan zorgt Tritium ervoor dat het analysetraject versneld wordt uitgevoerd. Vraag hier uw spoedanalyse aan en wij nemen direct contact met u op!

Contact

Stein Coenen projectleider asbest

Stein Coenen

Projectleider Asbest

Offerte aanvragen

Vraag nu aan