Asbestinventarisatie »

Asbestinventarisatie

Tijdens een asbestinventarisatie wordt er gekeken of er asbesthoudende materialen en toepassingen in een gebouw of een object aanwezig zijn. Indien er asbesthoudende materialen of toepassingen aanwezig zijn dan wordt er ook in kaart gebracht waar de asbesthoudende materialen zich exact bevinden. Een asbestinventarisatie start vaak met de nodige deskresearch zoals het bestuderen van bouwtekeningen en oude rapportages. Hierna wordt er door een deskundig inventariseerder asbest (DIA), asbest opgespoord en bemonsterd. Deze monsters worden daarna in een geaccrediteerd laboratorium onderzocht. Onze adviseurs presenteren vervolgens de onderzoeksresultaten in een heldere rapportage. Op basis van de uitkomsten van het asbestinventarisatie rapport bespreken wij samen met u de mogelijke vervolgstappen. U kunt er op rekenen dat de ons geadviseerde methode, uw asbestprobleem op de meest voordelige en zorgvuldige wijze oplost.

Waarom een asbestinventarisatie?

Volgens de huidige Nederlandse wetgeving dient er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen vóór 1994 een volledige asbestinventarisatie uitgevoerd te worden. Deze mogen alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd inventarisatiebureau. Een asbestinventarisatie is altijd de eerste stap in het verwijderen van asbest. Ook de asbestsaneerder die het asbest verwijdert en opruimt, vraagt om deze inventarisatie.

Samenwerkingspartner Öko-Care

Samen met asbest specialist Öko-Care kunt u Tritium Advies inschakelen voor al uw vraagstukken op het gebied van asbestonderzoek. Ons team van DIA’s (Deskundig Inventariseerder Asbest) inventariseert de risico’s op blootstelling aan asbest in uw woning of bedrijfspand. Tritium en Öko-Care zijn strategische samenwerkingspartners op het gebied van asbest en gaan voor langdurige samenwerkingsrelaties. Het doel van deze samenwerking is opdrachtgevers volledig te ontzorgen in het gehele asbest traject. Samen met de opdrachtgever zorgen wij voor efficiënte, kostenbesparende oplossingen waarbij kwaliteit voorop staat.

Meer weten over asbestinventarisatie?

Neem voor meer informatie contact op met onze asbest specialisten, of vraag direct een offerte aan.

Contact

Arno smits

Arno Smits

Teamleider asbest

Offerte aanvragen

Vraag nu aan