Een asbestinventarisatie houdt in dat alle asbesthoudende materialen en toepassingen in een gebouw of een object (of een gedeelte hiervan) in kaart worden gebracht.
Tijdens het klussen of verbouwen – zeker in een pand wat gebouwd is voor 1994 – moet u oppassen voor asbest. Als u asbesthoudend materiaal gaat bewerken (bijvoorbeeld door boren, zagen of schuren), kunt u asbestvezels inademen. Asbestinventarisatiebedrijf Tritium Advies helpt u uw verbouwplannen op een veilige manier te verwezenlijken. Wij zijn dé specialisten op het gebied van asbestinventarisatie!
Asbestinventarisatierapport
Tijdens een asbestinventarisatie wordt er gekeken of er asbesthoudende materialen en toepassingen in een gebouw of een object aanwezig zijn. Indien er asbesthoudende materialen of toepassingen aanwezig zijn dan wordt er ook in kaart gebracht waar de asbesthoudende materialen zich exact bevinden. Een asbestinventarisatie start vaak met de nodige deskresearch zoals het bestuderen van bouwtekeningen en oude rapportages. Hierna wordt er door een deskundig inventariseerder asbest (DIA), asbest opgespoord en bemonsterd. Deze monsters worden daarna in een geaccrediteerd laboratorium onderzocht. Onze adviseurs presenteren vervolgens de onderzoeksresultaten in een helder asbestinventarisatierapport. Op basis van de uitkomsten van het asbestinventarisatie rapport bespreken wij samen met u de mogelijke vervolgstappen. U kunt er op rekenen dat de ons geadviseerde methode, uw asbestprobleem op de meest voordelige en zorgvuldige wijze oplost.
Waarom een asbestinventarisatie?
Volgens de huidige Nederlandse wetgeving dient er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen vóór 1994 een volledige asbestinventarisatie uitgevoerd te worden. Deze mogen alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd inventarisatiebureau. Een asbestinventarisatie is altijd de eerste stap in het verwijderen van asbest. Ook de asbestsaneerder die het asbest verwijdert, vraagt om deze inventarisatie.