...

Risico Inventarisatie Asbest op Maat »

Risico Inventarisatie Asbest op Maat

Mensen een veilige, prettige en gezonde woon- en leefomgeving bieden, dat is waar woningcorporaties dagelijks mee bezig zijn. Onderdeel van het creëren van die veilige leefomgeving is het informeren van huurders over mogelijke risico’s, bijvoorbeeld het risico op contact met asbesthoudende materialen. Tritium Advies ondersteunt woningcorporaties hierbij, met behulp van een zogenaamde Risico Inventarisatie Asbest op Maat.

De Risico Inventarisatie Asbest op Maat (RIAM)

De aanwezigheid van asbesthoudende materialen in een gebouw, betekent niet altijd dat er ook gesaneerd hoeft te worden. Wel is het belangrijk dat bewoners weten waar zich mogelijk asbest bevindt. Zodat hier, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, rekening mee gehouden kan worden en het asbesthoudende materiaal op dat moment alsnog veilig wordt verwijderd.

Tritium brengt met behulp van de Risico Inventarisatie Asbest op Maat eventuele risico’s op asbest in kaart. Hiermee zorgt Tritium ervoor dat er in iedere woning een zogenaamde meterkastkaart aanwezig is waarin duidelijk staat vermeld waar zich in de woning mogelijk asbest bevindt, en wat men moet doen wanneer er een risico bestaat op contact met verdachte materialen.

Voordelen RIAM

De voordelen van een Risico Inventarisatie op Maat zijn:

  • De aanpak sluit aan bij de verplichting van iedere verhuurder om bewoners te informeren over mogelijke gevaren op het gebied van asbest.
  • De inventarisatie is op maat gemaakt en hiermee voordeliger dan een volledige asbestinventarisatie; de klant bepaald hoever deze hierin gaat.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in vrijblijvend asbest advies of wilt u meer informatie ontvangen over de risico analyse asbest op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Stein Coenen projectleider asbest

Stein Coenen

Projectleider Asbest

Offerte aanvragen

Vraag nu aan