Van bioloog, onderzoeker en milieudeskundige naar ecoloog!

Collega Albert Klarenberg gaat woensdag 20 mei 2020 na een mooie loopbaan van zijn welverdiende pensioen genieten. We hebben hem op de valreep nog even kunnen interviewen.

Een korte schets van Alberts loopbaan

Albert is opgeleid als bioloog en gepromoveerd in 1986 op het gebied van populatiegenetica. Zijn loopbaan is hij ooit begonnen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.

“Ik heb vier jaar met veel plezier gewerkt als onderzoeker bij de Rijksuniversiteit van Utrecht. Na die periode heb ik mijn carrière voortgezet in Duitsland. Ik heb tien jaar gewerkt als onderzoeker/docent aan de Universiteit van München. Na mijn internationale uitstap, heb ik nog even gewerkt bij een IT- bedrijf dat gespecialiseerd was op het gebied van ‘machine learning’. Uiteindelijk ben ik in 1998 bij Öko-Care (een milieuadviesbureau) terechtgekomen. Hier heb ik als projectleider & kwaliteitsmanager aan veel verschillende zaken kunnen werken. Ik was onder andere verantwoordelijk voor de certificeringen op het gebied van de BRL’s en ISO. In de hoogtijdagen van de asbestproblematiek hebben we zelfs een eigen laboratorium- en asbestinventarisatietak opgezet. We hielden ons ook bezig met het exporteren van ‘licht’ vervuilde grond naar Duitsland. Al met al heb ik hier een ontzettend mooie tijd gehad.”

Wanneer ben je bij Tritium terechtgekomen en hoe heb je dit ervaren?

“Drie jaar geleden (2017) is Öko-Care overgenomen door Tritium Advies. Ik ben toen ook meegekomen. Hier was ik enorm blij mee. Tritium Advies zorgde voor een nieuwe verfrissende aanpak met mooie vooruitzichten naar de toekomst. Na de overname in 2017 heb ik tot het einde van dat jaar op de bodemafdeling mogen werken. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar de afdeling ecologie, waar ik tot op heden werkzaam ben. Tritium Advies heb ik ervaren als een ‘platte organisatie’ met zeer positief ingestelde collega’s die onderling goed kunnen samenwerken. In deze bizarre coronatijd mis ik de sociale contacten met mijn collega’s het meest. We werken nu inmiddels al 6 weken vanuit huis, de geboden flexibiliteit vanuit Tritium en de collega’s heb ik als zeer positief ervaren.”

Wat zal je altijd bijblijven van het werken bij Tritium?

“De grote mate van collegialiteit, de inzet en frisse aanpak van de collega’s naar onze klanten toe. De wijze van werken en de uitwerking die dit heeft op de klanten, dat positieve gevoel. De feedback die we krijgen van onze klanten en de voldoening die dit met zich meebrengt. Ik kijk terug op een erg leuke en leerzame tijd.”

Wat ga je allemaal doen, nu je met pensioen gaat?

“Mijn passie voor ecologie blijft! Ik heb straks meer tijd om naar vogels te kijken. Ik kijk ernaar uit om mijn tuin weer wat meer aandacht te schenken. Mijn dochter is werkzaam als onderzoeker voor haar proefschrift in IJsland. Een reis naar IJsland zat dus al in de planning. Helaas is dit in verband met de coronacrisis uitgesteld. Er ligt  ook nog veel werk vanuit mijn wetenschappelijke carrière. Verder kan ik mijn vrouw helpen die werkzaam is bij een ecologische pluktuin. Hier komen mensen naar toe om naar hun eigen behoefte te oogsten. Conclusie: Ik hoef mij niet te vervelen!”

En iedereen die Albert kent weet dat dit zeker niet het geval zal zijn! Namens heel Tritium wensen wij Albert ook via deze weg een heel erg fijn pensioen toe!

Albert Klarenberg – Projectleider ecologie

Projectleider bodem en asbest

Ik kijk terug op een erg leuke en leerzame tijd!

Werken bij Tritium

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest. Meer weten over werken bij Tritium? Bezoek www.werkenbijtritium.nl