Familiebedrijf JvEsch

Bij Tritium Advies zijn we trots op de projecten die we uitvoeren. En trots op met – en voor – wie we werken. In opdracht van fijne klanten kunnen we doen waar we goed in zijn. Daar krijgen we energie van.

Zo heeft onze projectleider KAM, Brigitte van Berlo, de afgelopen maanden opgetreden als interim KAM coördinator bij JvEsch. Het familiebedrijf is sinds 1962 actief op (bijna) alle gebieden waar groen, bomen, sport, infra, sloop, sanering, grond- en reststoffen mee gemoeid zijn. Voor al deze werkvelden beschikt JvEsch over de benodigde certificeringen die aan onderhoud onderhevig zijn. In dit artikel vertelt Brigitte hoe ze hier de afgelopen maanden een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Wat doet een KAM coördinator?

“Een KAM-coördinator is ervoor verantwoordelijk dat een bedrijf volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden opereert en dat werknemers in het bedrijf hun werk veilig en met het oog voor het milieu kunnen uitvoeren. De KAM coördinator is dé specialist als het aankomt op het opzetten en onderhouden van een kwaliteitssysteem. De behoefte voor een interim KAM coördinator bij JvEsch was ontstaan na het vertrek van de eigen in-house coördinator. Doordat zowel JvEsch als Tritium Advies snel hadden geschakeld kon er snel voorzien worden in deze behoefte. Als interim KAM coördinator bij JvEsch heeft Brigitte zich voornamelijk beziggehouden met het onderhouden van het kwaliteitssysteem. Doordat er de afgelopen periode veel externe audits gepland stonden, was dit voor beide partijen de juiste zet”.

Hoe was het om een ander bedrijf op deze manier te helpen/ ondersteunen?

“Ik heb met ontzettend veel plezier bij JvEsch ondersteuning geboden op het gebied van KAM en certificeringen. Voordat ik daadwerkelijk begon hebben we samen het uiteindelijke doel, de oplevermomenten en de vereiste resultaten van mijn werkzaamheden vastgelegd. De mate van succes hangt af van de afspraken die in het begin worden gemaakt over de te boeken resultaten. Een aantal van de te leveren resultaten waren o.a. het opstellen van een directiebeoordeling, uitvoeren van interne audits, begeleiden van externe audits en het bijwerken van registraties. Uiteindelijk hebben we de externe audits, met de werknemers en directielid mevr. I. van Esch succesvol afgerond. Voor mij was het een eerste kennismaking met het bedrijf en met een aantal nieuwe werkvelden waarin ze actief zijn. Al met al heb ik bij JvEsch een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad! Ik wil alle collega’s bij JvEsch bedanken voor deze mooie opdracht waar we samen met trots op kunnen terugkijken!”.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het inlenen van een tijdelijk KAM coördinator of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met één van onze KAM coördinatoren. Zij helpen u graag verder!

Brigitte van Berlo

Brigitte van Berlo

De mate van succes hangt af van de afspraken die in het begin worden gemaakt over de te boeken resultaten.

Detachering KAM

De afdeling KAM van Tritium Advies voert regelmatig opdrachten uit op basis van detachering. Zowel bedrijven als overheden hebben met regelmaat behoefte aan een tijdelijke of structurele ondersteuning op dit vlak binnen de eigen organisatie. Hierbij kunt u denken aan het verzorgen van de functie van KAM-coördinator binnen bedrijven of die van kwaliteitsmanager, vergunningverlener, handhaver of milieuspecialist bij de overheid.

Lees verder