Coronavirus in Nederland, wat nu?

Alarm!

Het coronavirus COVID-19 is inmiddels geconstateerd in Nederland. Gelukkig zijn wij bij Tritium Advies goed voorbereid om verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen. Onze collega Ellis van Loon (Projectleider KAM) heeft een ‘tool-box’ geschreven, zodat wij ons nog beter bewust worden van dit fenomeen en van de gevaren op het werk.

‘De crux zit hem uiteraard in het voorkomen van een besmetting’. Het RIVM houdt nauwlettend de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en geeft richtlijnen aan om  het risico op besmetting te minimaliseren. Mooi, maar wat kun je als werkgever zelf concreet doen om je werkomgeving zo goed mogelijk te beschermen?

Een Toolbox?

Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, brengen de meeste mensen dagelijks ongeveer een derde van de tijd door op hun werk. Daarom is het belangrijk dat de inrichting van de werkplek voldoet aan de daarvoor gestelde veiligheids- gezondheidseisen. Maar daarmee is het niet afgedaan. In het kader van goed werkgeverschap dien je de medewerkers structureel op de hoogte te houden en voorlichting te geven over veiligheidskwesties. Een Toolbox is hier een prima middel voor.

Een Toolbox kan bestaan uit:

  • Een korte PowerPoint presentatie met uitleg
  • Een PDF document met visuele informatie om makkelijk te onthouden
  • Een digitaal factsheet met achtergrondinformatie

Zo kan je als werkgever op een relatief gemakkelijk en duidelijke manier al je medewerkers goed informeren over wat (niet) te doen in een bepaalde situatie. ‘Je hebt een informatieplicht als werkgever, over wat het coronavirus betekent voor de werkzaamheden en of er een verhoogd risico bestaat om het virus op te lopen’.

De Toolbox van Tritium Advies over het Coronavirus

Hieronder kan je de tool box van Tritium Advies vinden, maak er gebruik van om je medewerkers inhoudelijk te informeren. Houdt de website van het RIVM goed in de gaten voor (nieuwe) ontwikkelingen.

Meer informatie of hulp nodig? Schroom dan niet om contact op te nemen met één van onze Projectleiders KAM!

Download de Corona Toolbox
Coronavirus

Zorgen voor een veilige en gezonde werkplek, daar zijn werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk voor. De richtlijnen voor het samen creëren en bewaken van de juiste arbeidsomstandigheden, liggen vast in de Arbowet. Tritium Advies adviseert bedrijven en organisaties hoe zij kunnen voldoen aan de Arbowet en hierin zelfs een stapje verder kunnen gaan. Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen over veiligheid op de werkplek?

Tip: Schakel direct één van onze KAM specialisten in.