Beperk verzuim en verloop, begin bij de RI&E

De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en -evaluatie (RI&E).

Het thema van dit jaar is: Beperk verzuim en verloop, begin bij de RI&E.

Wat is de RI&E?

De RI&E is een praktisch hulpmiddel om op een gestructureerde manier mogelijke risico’s te inventariseren op het gebied van veiligheid en gezondheid. Veel ondernemers hebben al ondervonden dat dit niet alleen nuttig is om een gezonde en veilig werkomgeving te kunnen garanderen en aan de wetgeving te voldoen. Een gezonde organisatie is ook succesvoller en duurzamer. Uit onderzoek blijkt dat elke euro die u investeert in veiligheid op termijn het dubbele oplevert. Dit komt omdat een gezonde en veilige werkplek via drie belangrijke pijlers bijdraagt aan een succesvol bedrijf:

  • Werknemerstevredenheid
  • Productiviteit
  • Bedrijfscontinuïteit

Een goede RI&E draagt bij aan verzuimreductie, minder personeelsverloop en minder onderbrekingen. Succesvolle bedrijven gaan dan ook aan de slag met het minimaliseren van gezondheids- en veiligheidsrisico’s om verzuim te reduceren en een prettige werkomgeving te creëren.

Speciale acties tijdens de week van de RI&E

Tijdens de week van de RI&E vragen brancheorganisaties, arbodeskundigen, adviseurs, opleiders en andere betrokkenen extra aandacht voor veilig en gezond werken. Het doel van deze week is om aan de hand van unieke acties, bedrijven en organisaties op een aantrekkelijke manier aan de slag te laten gaan met de RI&E. Ook Tritium heeft een unieke actie bedacht om tijdens deze week extra aandacht te vragen voor de RI&E.

Gratis Risico- Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) check

In de week van de RI&E zal één van onze adviseurs uw RI&E aan de hand van een checklist gratis beoordelen. Na deze gratis check ontvangt u vrijblijvend advies over de status van uw huidige RI&E.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over deze actie contact met ons op via het contactformulier. Uiteraard kunt u dit ook telefonisch doen via het algemene nummer: 088 – 440 2900.

Week van de ri&e 2018