Crisis grote invloed op voortgang SDG’s, Nederland op 13e plaats

Ieder jaar wordt in het Sustainable Development Report uiteengezet hoe het staat met het bereiken van de 17 Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen: 17 doelstelling die een kompas vormen voor de wereld om zaken als biodiversiteit, de klimaatcrisis en watertekorten aan te pakken. Alle landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties hebben ervoor getekend deze doelen in 2030 te behalen. In het rapport van 2021 is samengevat hoe Europa het in zijn geheel doet en hoe de landen het individueel doen.

Daaruit blijkt nu dat 2021 geen goed jaar was. Het tempo waarin in 2021 naar de doelen toegewerkt werd was lager dan voorheen, een duidelijk een effect van de coronapandemie. Vanuit de Tritium Advies kijken we natuurlijk ook met een scherp oog naar deze ontwikkelingen.

Hoe doet Nederland het?

Met name letten we op de doelen die voor Nederland en onze leefbaarheid het meest van belang zijn, en waar wij als stichting het meest bij kunnen helpen: duurzaamheid, klimaat en biodiversiteit (leven op het land en in het water), respectievelijk SDG 11, 13, 14 en 15.

Gekeken naar alle doelen, staat Nederland in de Europese ranglijst op de 13e plaats van de 34 landen. Dat zou beter moeten kunnen voor een land met onze welvaart. De landen in het Noorden van Europa staan aan kop, met Finland als land wat het beste onderweg is de doelen te bereiken.

Vanuit de Tritium Advies navigeren we op deze doelen en dragen onze steen bij waar het kan op het gebied van het verbeteren en verduurzamen van onze woon-, werk- en leefomgevingen. We houden je via deze website dan ook graag op de hoogte.

Meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op de website van SDG Nederland.

Button: Download hier het hele rapport

Europa scores SDG 1

Werken bij de Tritium Advies

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, energie en duurzaamheid, externe veiligheid, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest.

Bekijk nu onze vacatures