Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de Tritium Fit activiteit: we zijn met een grote delegatie Tritiummers de bossen bij Tilburg ingetrokken en wezen discgolfen!

Leercurve

De dag begon klokslag 9.25 uur bij de discgolfbaan van Discgolf013 waar iedereen zich verzamelde. Vervolgens begon de activiteit met eerst drie kwartier aan training. Want iedereen had wel eens een frisbee gegooid op het strand, maar er waren er niet veel die ooit hadden nagedacht over houding, greep en voetenstand bij het gooien. Dat er ook bij frisbeeën een forehand bestaat was voor velen ook een verrassing.

Iedereen had wel eens een frisbee gegooid op het strand, maar er waren er niet veel die ooit hadden nagedacht over houding, greep en voetenstand bij het gooien.

Nadat in teams was geoefend met het steeds verder ‘putten’ in de speciale kettingkorven ging de competitie van start. De groep werd door een frisbee-flip (kop of munt met een frisbee) opgedeeld in verschillende teams van 5 á 6 collega’s en toen begon de ‘course’: negen banen met ieder een hole waar in zo min mogelijk worpen de frisbee ingegooid moest worden. Wie de minste worpen nodig heeft, wint. Makkelijker gezegd dan gedaan: aangezien de golfcourse midden in het bos ligt stonden er flink wat obstakels in de weg, ook wel bomen genoemd. Deze werden dan ook met regelmaat geraakt, wat soms tot sippe, maar vaak ook blije gezichten leidde: soms kaatste een frisbee van boom tot boom tot bijna in de korf.

Alleen maar winnaars

Het weer zat mee en was heel de ochtend top. Rond half 12/12 uur hadden de meeste teams de 9 holes afgerond. Tijdens de lunch in Villa Vrederust kon onder het genot van koffie, frisbier, worstenbroodjes en carrotcake de balans worden opgemaakt en werden de winnaars van de dag bekendgemaakt. Na nog even goed napraten en weekendplannen bespreken zat het erop.

Het was het al met al weer een mooie Tritium Fit dag met een leuke, originele activiteit. Op naar de volgende!

Tritium Fit

Met het Tritium Fit programma motiveren en enthousiasmeren we collega’s om in vorm te zijn, en te blijven. Zo kun je bij ons deelnemen aan stevige teamactiviteiten waarbij je je goed in het zweet kan werken. Ook motiveren we elkaar door interactieve challenges te organiseren die zorgen dat iedereen in beweging blijft.

Meer over Tritium Fit