Op donderdag ,24 september 2015, organiseert het BAI (het Bouw Advies Instituut) vanaf 11:00 uur een symposium waar uitleg gegeven wordt over de mogelijkheden om in 2016 een energieloket te organiseren voor de gemeente Gemert-Bakel. Het BAI is een coöperatie van vijftien adviesbureaus die werkzaam zijn in de bouw- en vastgoedsector en is gevestigd in het Business Center te Gemert. Het symposium is bedoeld voor gemeenten en gemeentelijke relaties en heeft als doel gedachtes over het energieloket uit te wisselen. In 2016 dient elke gemeente in Nederland namelijk een energieloket vanuit de Rijksoverheid gereed te hebben. De achterliggende gedachte van een energieloket is om inwoners van een gemeente een aanspreekpunt te bieden voor informatie over het verduurzamen van zijn/ haar woning, kantoor- of bedrijfsruimte.

Naar aanleiding van dit symposium is er in samenwerking met de gemeente Gemert-Bakel de gedachte ontstaan om de inwoners van de desbetreffende gemeentes bij dit evenement te betrekken. Naast het symposium wordt er een “Energiemarkt” georganiseerd waar bewoners informatie kunnen inwinnen over duurzame oplossingen om zijn/haar woningen te verduurzamen. Tijdens dit bijzondere evenement zullen lokale bedrijven bewoners informeren over toepasbare duurzame oplossingen. Dit zijn o.a. PV-panelen, warmtepompen, waterbesparende maatregelen, na-isolatie, energie labels, Ledverlichting en de RABO Groenfinanciering.

Het evenement in de Eéndracht in Gemert zal een bijzonder leerzame ervaring worden voor zowel de gemeente als haar inwoners. Voor meer informatie over dit evenement kunt u de website bezoeken of contact opnemen met Miranda van den Ven (miranda@tritium.nl). In de aanloop van het evenement zullen wij u van nog meer informatie over deze dag voorzien.

bouwadvies instituut