Sinds 1 december 2020, wordt onze bodem- en bouwstoffenafdeling versterkt door Carl van der Vleuten. We zijn erg blij met zijn komst en willen hem graag welkom heten bij Tritium Advies. In dit artikel stellen we graag onze nieuwe collega aan u voor.

Geen vreemden van elkaar

Carl en Tritium Advies kennen elkaar al veel langer. Vanuit zijn voorgaande werkgever(s), heeft Carl in het verleden de nodige keren samengewerkt met Tritium Advies. Na zijn opleiding is hij terechtgekomen in zowel de geotechnisch- als milieukundige onderzoeken. Van sonderingen- speciale metingen, mechanische boringen maar ook werkzaamheden voor het geotechnisch laboratorium. Naast bovenstaande zijn uiteraard milieukundige bodemonderzoeken en saneringen hem ook niet onbekend. Na de laatste jaren als hoofdbuitendienst actief geweest te zijn heeft hij de overstap gemaakt naar BraBoB in Sterksel.

Binnen de drie werkmaatschappijen BraBoB, Grondbank De Kempen en B&O de kennis en ervaring opgedaan; op het gebied van grond- en bodemonderzoek, het werken met verontreinigde grond, de uitvoering van bodemsaneringsprojecten en het werken met afvalstoffen heet hij zich goed in kunnen verdiepen. Hier heeft hij veelal uitdagende projecten geleid met grootgrondverzet, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast was hij als KAM coördinator tevens verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het kwaliteitssysteem en de certificeringen (ISO/VCA**, BRL e.d.).

Op de vraag hoe hij eigenlijk in het milieu-wereldje terecht is gekomen antwoord Carl: “De opleiding milieukundige was destijds een vrij nieuwe studierichting en dat leek mij erg interessant. Tot op heden heb ik er ook nooit spijt van gehad. In de milieu branche is nog steeds meer dan genoeg werk te vinden en ook is het werk nog steeds erg uitdagend.”

Bodem, bouwstoffen en mechanisch boren

Carl heeft binnen zijn nieuwe rol als sr. Projectleider bodem- en bouwstoffen een proactieve rol binnen Tritium Advies. Hij zorgt niet alleen voor de benodigde rapportages, maar denkt ook vanuit een regisseursstoel mee met de probleemstelling van een klant. “In deze nieuwe rol zal ik mij vooral bezighouden met partijkeuringen en waterbodemonderzoek naar de milieu hygiënische kwaliteit gericht op de toepassingsmogelijkheden van grond, baggerspecie en bouwstoffen. Ook ben ik blij mijn kennis van mechanisch boren weer te kunnen inzetten bij Daemen Milieutechniek.”

Tot slot, naast zijn passie voor het vakgebied, kan Carl ook genieten van de Formule 1 (bij winst van het Red Bull team) en gaat er op het moment veel energie zitten in de verbouwing van zijn woning.

Wij wensen Carl veel succes en werkplezier toe!

Carl van Vleuten

Carl van Vleuten

Zorgen dat alles zo soepel en probleemloos verloopt voor een klant, dat vind ik écht belangrijk

Werken bij Tritium

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest.

Bekijk vacatures