Welkom Lies Robert

We beginnen het nieuwe jaar goed bij Tritium Advies! Sinds 1 januari is onze ecologische afdeling versterkt met Lies Robert. In dit artikel stellen we graag onze nieuwe collega aan u voor.

Kan je wat over jezelf vertellen?

“Jazeker. Mijn naam is Lies en ik heb de Belgische nationaliteit. Een groot gedeelte van mijn carrière heb ik in het buitenland gewerkt. De afgelopen vijf jaar werkte ik als postdoctoraal onderzoeker aan een onderzoeksinstituut in Barcelona. Ik deed onderzoek naar hoe bomen en bossen zich aanpassen aan hun omgeving. Meer specifiek ging ik na hoe de interne houtstructuur van individuele bomen varieert in functie van de hoeveelheid water die de boom beschikbaar heeft. Mijn onderzoek kaderde in een breder pakket aan deelonderzoeken die de verschillende aspecten wilden nagaan van hoe bossen die gevoelig zijn voor droogte zich zouden ontwikkelen binnen de huidige en aankomende klimaatsveranderingen. In de laatste jaren deed ik onderzoek naar Mediterrane boomsoorten. Hiervoor specialiseerde ik me in tropische getijdebossen en werkte ik onder andere aan de Keniaanse oostkust. Voordat ik met mijn studie biologie begon, heb ik eerst een master in de vrije tekenkunst behaald. Creatief bezig zijn en de natuur bestuderen zijn al sinds ik kind ben twee noodzakelijke onderdelen van mijn leven.”

Waarom ben je bij Tritium Advies gaan werken?

“Na heel wat jaren aan de universiteit wilde ik graag een nieuwe uitdaging iets dichter bij huis. Ik kwam de vacature voor “ervaren projectleider ecologie” van Tritium Advies tegen en die sprak me onmiddellijk aan. Niet alleen vond ik de inhoud van de functie een hele leuke mogelijkheid, de sfeer die het bedrijf en vooral de werknemers uitstraalden via de website heeft me overtuigd te solliciteren.”

Wat houdt je functie eigenlijk precies in?

“Ik ben projectleider ecologie en samen met ons team van vijf ecologen, adviseren we particulieren en bedrijven over de verschillende aspecten en consequenties van de Wet natuurbescherming bij de herinrichting van (bouw)percelen. Ik zal binnen het team enkele coördinerende taken op mij nemen en mij specialiseren in het aanvragen van ontheffingen bij conflicten tussen natuurbescherming en (ver)bouwplannen. Ik hoop mijn ervaring als wetenschappelijk teamleider te kunnen inzetten om bij te dragen aan kwalitatief advies over natuurbescherming en aan de verdere uitbouw van een goed functionerend en gemotiveerd Tritium Advies-ecologieteam.”

En wat spreekt je het meest aan?

“Wat me aanspreekt in deze functie is het onderwerp: ecologie en in het bijzonder hoe natuur, cultuur en menselijke ontwikkeling kunnen samengaan. Daartoe bijdragen vind ik een fijne uitdaging. Verder vind ik het leuk in teamverband te werken en hou ik van afwisseling binnen de verschillende werktaken. We observeren verschillende plant- en diersoorten, doen veld- en bureauwerk en komen in aanraking met verschillend typen projecten. Die verscheidenheid vind ik leuk.”

Wat doe je naast je werk nog eventueel (hobby’s etc.)?

“Ik ben een bezige bij met vele hobby’s. Ik wandel graag en hou van culturele uitstappen en excursies, dichtbij of ver weg. Ik heb al heel wat gezien van de wereld tijdens de vele reizen die ik deed. Thuis hou ik me bezig met creatieve dingen, koken, lezen, handwerk of met een leuk gezelschapsspel. Verder ben ik echt een familiepersoon. Niets leuker dan een tripje met mijn oma in de rolstoel of een namiddagje in de speeltuin met mijn nichtjes.”

Wij willen Lies veel succes en werkplezier wensen met haar nieuwe functie!

Lies Robert - Projectleider Ecologie

Lies Roberts

Wat me aanspreekt in deze functie is het onderwerp: ecologie en in het bijzonder hoe natuur, cultuur en menselijke ontwikkeling kunnen samengaan.

Werken bij Tritium

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest.

Bekijk vacatures