Tritium Advies groeit! Vanaf oktober 2020 versterkt Luc van Roosmalen team Tritium in de functie van Junior projectleider bodem. Graag willen we van deze gelegenheid gebruikmaken om onze nieuwe collega aan jullie voor te stellen.

Paspoort:

Naam: Luc van Roosmalen
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Sint-Michielsgestel
Afgestudeerd aan: HAS in Den Bosch
Opleiding: Milieukunde
Lid van: Team Bouwstoffen

Hoe bevalt de eerste week bij Tritium?

“Het gaat harstikke goed! Tuurlijk is het wel even schakelen hoor …  Corona brengt uiteraard de nodige ‘inwerkuitdagingen’ met zich mee. Daarnaast is het ook een hoop nieuwe informatie. Ik heb mij daarom de afgelopen week goed ingelezen in de wereld van bouwstoffen en hergebruik van grondstomen. Daarnaast help ik mijn collega’s al mee met de eerste onderzoeken. Al met al gaat het erg goed”!

Hoe kom je eigenlijk in de bodemwereld terecht

“Ik heb altijd een passie voor de natuur in het algemeen gehad. Tijdens mijn schoolperiode blonk ik niet alleen uit in vakken als aardrijkskunde, scheikunde en biologie, ik haalde hier ook veel plezier uit. Na mijn havo twijfelde ik dan ook tussen de opleidingen ‘toegepaste biologie’ en ‘milieukunde’. Uiteindelijk heb ik toch voor de laatste gekozen omdat het een brede opleiding was met diverse interessante stromingen (lucht, energie, grondwater, ecologie en bodem).

Tijdens mijn opleiding heb ik aan de hand van verschillende projecten en stages kennis gemaakt met de bodemwereld. Zo heb ik stagegelopen bij een bodemsanering bureau in Den-Bosch. Tijdens mijn stageperiode heb ik meegeholpen aan het uitvoeren en rapporteren van diverse bodemonderzoeken. In juli ben ik afgestudeerd aan de opleiding milieukunde aan de HAS in Den-Bosch. Door de opgedane ervaring met bodem tijdens projecten en stages wist ik dat ik dat ik hierin verder wilde gaan”.

Heb je als milieukundige de nieuwe Netflix Documentaire van “David Attenborough: A Life On Our Planet” al gezien?

“Nee nog niet! Hij staat wel op mijn lijstje, ik ga de documentaire binnenkort zeker kijken! De onderliggende boodschap in alle documentaires van David Attenborough over het achterlaten van een duurzame wereld vind ik erg mooi. Zo heb ik voor mijn afstudeerstage een levenscyclusanalyse gemaakt voor het vinden van alternatieven van soja in veevoer. Soja ligt momenteel onder een vergrootglas van de politiek en maatschappij. De vraag om alternatieve grondstoffen, lokaal of regionaal geteeld, is dan ook erg groot. Ik vind het leuk dat ik hier een bijdrage aan heb kunnen leveren”.

Waarom heb je uiteindelijk gekozen voor Tritium Advies?

“Naast bodem heb ik ook veel affiniteit met ecologie. Daarnaast ben ik gedurende mijn opleiding ook in aanraking gekomen met stromingen als lucht, energie en grondwater. Eigenlijk heeft Tritium Advies alle disciplines in huis. Als starter kan ik mij hier dus perfect ontwikkelen”!

En daar twijfelen we bij Tritium Advies niet aan! Wij wensen Luc van Roosmalen namens het gehele Tritium team veel succes!

Luc van Roosmalen

Luuk van Roosmalen - Tritium Advies

Door de opgedane ervaring met bodem tijdens projecten en stages wist ik dat ik dat ik hierin verder wilde gaan.

Werken bij Tritium

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest. Meer weten over werken bij Tritium?

Bekijk vacatures