Een ervaren bodemadviseur met veel kennis op het gebied van asbest

Tritium groeit! Vanaf 1 juni versterkt Marcel Hilwig team Tritium in de functie van bodemadviseur. Graag willen we van deze gelegenheid gebruik maken om onze (nieuwe) collega aan u voor te stellen.

Marcel heeft in het verleden milieuhygiëne gestudeerd aan de universiteit van Wageningen, vanuit daar is hij de bodemwereld ingerold. De afgelopen drie jaar heeft hij gewerkt als zelfstandig bodemadviseur, onder andere als milieuspecialist bij de Omgevingsdienst Midden-Holland. Daarvoor heeft Marcel als adviseur voor diverse organisaties gewerkt voor zowel het bedrijfsleven als voor overheidsorganisaties, waarbij hij naast bodem ook adviseerde op het gebied van asbest in gebouwen. Dit betrof onderzoeken en saneringen, maar ook het opstellen én implementeren van beleid.

Hoe ben je bij Tritium terechtgekomen?

“Dat is een tweeledig verhaal, recent zijn wij met ons gezin verhuisd vanuit Amersfoort naar Heeze. De zoektocht naar een baan in de buurt van mijn nieuwe woonplaats was voor mij een logisch vervolg. Daarnaast zocht ik een werkgever die niet alleen op het gebied van bodem en asbest adviseert, maar juist ook op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM). Ik wil namelijk graag mijn opleiding als arbeidshygiënist, die ik momenteel volg, ook direct in de praktijk gaan toepassen. Op het internet kwam ik interessante vacatures tegen van Tritium Advies. De bodemwereld is klein, via een oud-werknemer hoorde ik ook positieve verhalen over Tritium. Vervolgens heb ik de ‘stoute’ schoenen aangetrokken en gewoon eens gebeld, met de vraag of we wat voor elkaar konden betekenen. Na een aantal zeer prettige gesprekken heb ik besloten om voor Tritium Advies te gaan werken!”

Hoe ziet een werkweek er voor jou uit?

“In deze beginperiode is de agenda en mailbox nog overzichtelijk. Ik heb vooral tijd gestoken in het leren kennen van de mensen in de organisatie. Gelukkig zijn er ook concrete projecten waar ik mee aan de slag kan. Ik werk graag van A tot Z, van de binnenkomende vraag tot en met de nazorg als een project is afgerond. Ik haal veel voldoening uit de klant oprecht te kunnen helpen en ze een stap vooruit te krijgen.”

Waar haal jij je werkplezier uit?

“Uit het verder op weg helpen van klanten en collega’s maar ook het geven van trainingen en informatie- of bewonersbijeenkomsten. Dit is een leuke manier om inzicht te krijgen in de uitdagingen en zaken die goed gaan. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen zinvol/leerzaam voor de deelnemers, maar zijn dat ook voor mezelf.

Ook het verder op weg helpen van collega’s door het delen van kennis en ervaring geeft mij plezier. Samen werken met collega’s en tot een goed advies komen voor de klant, daar word ik enthousiast van!

Tot slot hou ik er ook van om nieuwe dingen te leren en mijn kennis en kunde up-to-date te houden. Zo volg ik momenteel de opleiding tot arbeidshygiënist. Kortom nieuwe dingen blijven doen en uitproberen, daar haal ik mijn energie uit.

Namens team Tritium wensen wij Marcel veel succes en (werk)plezier met zijn nieuwe rol bij Tritium Advies!

Marcel Hilwig - Bodemadviseur

Marcel

De klant oprecht kunnen helpen en ze een stap vooruit krijgen, daar haal ik mijn voldoening uit.

Werken bij Tritium

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest. Meer weten over werken bij Tritium?

Bekijk onze vacatures