Sinds 1 februari 2021 wordt onze (waterbodem)bodem afdeling versterkt door Saskia Buijs. In dit artikel stellen we trots onze nieuwe collega aan u voor.

Hoe ben je bij Tritium Advies terecht gekomen?

“Eigenlijk via social media. Ik was aan het struinen op LinkedIn totdat ik een interessant stuk over een nieuwe Tritium medewerker tegenkwam. Ik ben het artikel gaan lezen en mijn interesse werd direct opgewekt. Daarna ben ik gaan kijken op de website van Tritium voor meer informatie over het bedrijf. Niet veel later zat ik op WerkenbijTritium.nl en zag ik een vacature voor ‘Projectleider Waterbodem’ voorbijkomen. Wat mij hierin vooral aansprak, was de manier waarop Tritium Advies zich profileert: zo kwam het informele karakter van Tritium – lekker open, sociaal en Brabants –heel positief over bij mij over.

Nadat ik had besloten om een belletje te wagen, volgde er een prettig, informerend telefoongesprek met iemand van het Tritum HRM-team. Ik had meteen het gevoel dat er een klik was. Dat heeft mij dan ook doen besluiten om te gaan solliciteren. Vrij snel kreeg ik een positieve reactie. Ik mocht op kennismakingsgesprek komen en nu zitten we hier!”

Kan je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben geboren en getogen in Moerdijk en woon momenteel in Lage Zwaluwe. Ik speel graag tennis en hou van wandelen. Tijdens mijn studiejaren heb ik gekozen voor de opleiding Land en Watermanagement aan de Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. Hier ben ik afgestudeerd in Hydrologie. Na mijn studie ben ik terechtgekomen bij advies- en ingenieursbureau Tauw. Hier ben ik mijn carrière als hydroloog begonnen. Gaandeweg ben ik in aanraking gekomen met het werkveld waterbodem wat me ontzettend goed is bevallen. Doordat ik inmiddels veel projecten heb mogen doen, heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen binnen dit vakgebied. Ik heb verschillende functies mogen bekleden van projectmedewerker, projectcoördinator tot projectleider. Ook heb ik buiten ervaring opgedaan door mee te lopen in het toezicht van baggerwerken.

Bij Tritium Advies mag ik mijn carrière voortzetten als Projectleider waterbodem. Een voordeel ten aanzien van andere adviesbureaus vind ik dat ik van A tot Z verantwoordelijk ben voor mijn project. Niet alleen vakinhoudelijk maar ook voor alle zaken eromheen; acquisitie, offertes uitbrengen, projectcoördinatie en klantencontact. Dit is ontzettend bevorderend voor de doorlooptijd van een project, je hebt nagenoeg alles in eigen hand!”

Wat houdt je functie eigenlijk precies in?

“Het uitvoeren en coördineren van waterbodemonderzoek. Je kan het zien als een soort ‘natte’ partijkeuring ten behoeve van grondverzet. Onze klanten zijn vooral aannemers die baggerwerkzaamheden willen uitvoeren. Dit is vaak gerelateerd aan onderhoud of aan civieltechnische projecten (bijv. verdieping van vaarweg/haven of het aanleggen van een kademuur). Onze rapporten zijn dan benodigd als zijnde een ‘bewijsmiddel’ voor de baggerspecie die de klant hierbij moet afvoeren.

Er bestaan strenge regels als het aankomt op het verzetten van baggerspecie. De kwaliteit van de baggerspecie bepaalt wat ermee gebeurt. Als het ‘schoon’ is, kan de baggerspecie worden hergebruikt. Als het vervuild is moet het naar een specialistisch verwerker. Ook de onderzoeken zijn onderhevig aan strikte regelgeving. De onderzoeken moeten plaatsvinden conform NEN5717/5720. Het is soms een lastige puzzel om aan alle eisen te voldoen. We werken nauw samen met onze opdrachtgevers om alles in goede banen te leiden.”

Kun je ons een dagje meenemen?

“Ik begin altijd met het checken van mijn e-mails. Als er (potentiële) opdrachten binnen zijn gekomen, stellen we een offerte op. Hierbij bepalen we meteen ook de strategie die we willen hanteren voor het project. Wat is de aanleiding en het doel, hoeveel boringen en analyses moeten er worden uitgevoerd, is de locatie verdacht op verontreinigingen? Dat zijn allemaal vragen die we doorlopen zodat we tot een kwalitatief eindrapport kunnen komen. Zodra de offerte akkoord is bevonden door de opdrachtgever, wordt er een vooronderzoek uitgevoerd en wordt de onderzoeksstrategie in een boorplan verwerkt. De onderzoeklocatie wordt hierbij opgedeeld in ‘onderzoeksvakken’. Afhankelijk van waar de te onderzoeken plek zich bevindt, gaan we met een boot/werkschip met onze eigen boot inclusief meetapparatuur de plek verkennen en starten we met het bemonsteren. De verkregen monsters worden opgestuurd naar het lab. Afhankelijk van de resultaten wordt er bepaald of er een vervolgonderzoek moet plaatsvinden of dat we het project kunnen afronden. Alles gebeurt in samenspraak met de opdrachtgever, hierdoor weet de opdrachtgever altijd waar hij/zij aan toe is.”

Waar haal jij het meeste voldoening uit in je werk?

“De werksfeer die er heerst is voor mij erg belangrijk. Verder krijg ik ook veel positieve energie van goed contact met de klant. Daarnaast blijft het voor mij ook mooi om te zien dat een waterbodemonderzoek een belangrijk onderdeel kan uitmaken van een grootschalig project. Zonder een gedegen waterbodemonderzoek conform NEN 5720 komt een opdrachtgever niet ver. Het is dus erg belangrijk dat hetgeen wat we doen niet alleen consequent, maar ook op tijd gebeurt. Dit houd je scherp en zorgt voor een portie gezonde spanning. Verder kan waterbodemonderzoek heel divers zijn; je loopt nagenoeg altijd tegen nieuwe zaken en ontwikkelingen aan. In de nabije toekomst zou ik graag het vak en de dienst waterbodem verder willen uitdiepen binnen Tritium Advies. Ik heb hier veel leuke ideeën voor. Daarnaast heb ik er ook veel zin in om dit samen met mijn nieuwe collega’s op te pakken!”

Wij willen Saskia veel succes en werkplezier wensen met haar nieuwe uitdaging bij Tritium Advies!

Saskia Buijs - Projectleider Waterbodem

Projectleider waterbodem

Een voordeel ten aanzien van andere adviesbureaus vind ik dat ik bij Tritium Advies van A tot Z verantwoordelijk ben voor mijn eigen project.

Werken bij Tritium

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest.

Bekijk vacatures