...

Brandveiligheid gebouwen »

Brandveiligheid

Brandveiligheid in gebouwen is uitermate belangrijk! In geval van brand in een gebouw moeten alle aanwezigen het pand tijdig en veilig kunnen ontvluchten. Ook is het zaak de branduitbreiding te beperken tot een bepaald gebied en dienen rook-, warmte- of blus(water)schade buiten dat gebied zo klein mogelijk te zijn.

Om ervoor te zorgen dat gebouwen voldoen aan alle bovenstaande veiligheidseisen, zijn er in het Bouwbesluit voorschriften opgenomen die betrekking hebben op brandveiligheid.

Totaaladvies brandveiligheid gebouwen

Tritium Advies is gespecialiseerd in het toetsen van gebouwen (van appartementencomplexen tot bedrijfspanden of particuliere woningen) op brandveiligheid volgens het Bouwbesluit. Hierbij ligt de focus op brandcompartimenttering en het toetsen van vluchtroutes en vluchtlengtes. Voor de voortgang van het ontwerpproces van een bouwplan, is toetsen op deze twee onderdelen in een vroeg stadium van groot belang.

Daarnaast adviseren onze specialisten brandveiligheid eveneens over de benodigde installaties, en de strategische plaatsing hiervan, ten behoeve van een veilige vlucht of om een beginnende brand te kunnen blussen. Ook weten onze experts u precies te vertellen hoe de ontwikkeling van een brand kan worden beperkt.

Gelijkwaardigheidstoets

Voor grotere compartimenten dan toegestaan in het Bouwbesluit kan een gelijkwaardigheidstoets worden uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is een toets volgens de NEN 6060, brandveiligheid van grote brandcompartimenten. Hiermee kan de maximale omvang van een brandcompartiment worden bepaald. Tevens kan worden aangegeven wat de consequenties zijn voor de benodigde brandwerendheid en voor eventuele andere maatregelen. Hiervoor is onder andere de bepaling van de vuurbelasting van belang. Tritium Advies kan een berekening van de permanente en variabele vuurbelasting conform NEN 6090 voor u uitvoeren. Ook kunnen wij een berekening van de noodzakelijke Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag (WBDBO) tussen brandcompartimenten op eigen en/of buurperceel volgens NEN 6068 voor u opstellen.

Meer weten over brandveiligheid gebouwen?

Heeft u een vraagstuk op het gebied van brandveiligheid gebouwen? Neem dan contact op met Tritium Advies, wij helpen u graag verder. Ook kunt u direct online een offerte aanvragen.

Contact

Miranda vd Ven

Miranda van de Ven

Coördinator GEBF

Online offerte aanvragen

Vraag nu aan!