...

Daglichttoetreding »

Daglichttoetreding

Een berekening van de daglichttoetreding moet bij de aanvraag van de omgevingsvergunning worden ingediend om aan te tonen dat de daglichttoetreding van het nieuwbouwplan voldoet aan de minimumeisen.  Om in Nederland een ruimte in huis of op kantoor volgens het bouwbesluit tot een verblijfsruimte te maken, moet er sprake zijn van voldoende daglichttoetreding. De norm hiervoor is vastgelegd in het bouwbesluit met als vuistregel dat het glasoppervlak minimaal 10% van het beloopbare vloeroppervlak (2,6 m hoog) moet beslaan. Het berekenen van de daglichttoetreding gebeurt conform NEN 2057.

Onze adviseurs kunnen vanaf tekeningen het gebouwontwerp doorrekenen volgens de NEN 2057 en bepalen of een ontwerp aan de eisen van de NEN 2057 voldoet. Voldoet het ontwerp niet aan de gestelde eisen van de NEN 2057? Dan geven wij in een heldere rapportage aan welke wijzigingen moeten worden doorgevoerd om het gewenste resultaat te halen.

Meer weten?

Wilt u weten of er uw ruimte beschikt over voldoende daglicht? Neem dan contact op met een van onze adviseurs, wij helpen u graag verder. Ook kunt u direct online een offerte aanvragen.

Contact

Miranda vd Ven

Miranda van de Ven

Coördinator GEBF

Online offerte aanvragen

Vraag nu aan!