...

Geluidmetingen »

Geluidmetingen

Geluid in engste zin is de hoorbare verandering van de luchtdruk. Geluid kan ook in een ander medium optreden, bijvoorbeeld door drukwisselingen in water. Eigenlijk is geluid iedere verandering van de heersende statische atmosferische druk, al dan niet hoorbaar. Heel algemeen wordt onder geluid iedere verandering van de dichtheid van een elastisch medium verstaan. Geluid beweegt zich als een longitudinale golf van dichtheidswisselingen van het medium voort. Geluid kan door dieren of mensen met een gehoororgaan worden waargenomen wanneer het trommelvlies van het oor in trilling wordt gebracht en het gehoororgaan deze trillingen verwerkt tot signalen die door en met de hersenen worden geïnterpreteerd. Een geluidsbron veroorzaakt veranderingen in luchtdruk die zich in een golfbeweging door lucht voortbewegen. Wanneer een geluidsgolf het trommelvlies bereikt, wordt dit aan het trillen gebracht in overeenstemming met de frequentie van de geluidsgolf.

Een geluidsmeting is een meting van bijvoorbeeld luchtgeluiden of contactgeluiden meestal uitgevoerd door een akoestisch ingenieursbureau. Tritium Advies is gespecialiseerd in dergelijke geluidsmetingen. Hoe de geluidsmeting wordt uitgevoerd is afhankelijk van de soort geluidbron en de eis.

Meer weten over geluidmetingen?

Voor meer informatie over geluidsmetingen kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs geluidmetingen. Of vraag direct een offerte aan.

Contact

Miranda vd Ven

Miranda van de Ven

Coördinator GEBF

Online offerte aanvragen

Vraag nu aan!