De week van de RI&E

Van 21 tot en met 25 september vindt dit jaar de zesde editie van de ‘Week van de RI&E’ plaats, een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners. De week wordt georganiseerd om extra aandacht te vragen voor het onderwerp ‘veilig en gezond werken’, met als belangrijke basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). In de Week van de RI&E organiseren branches, arbodeskundigen, arbodiensten en andere intermediairs door het hele land activiteiten met aandacht voor de RI&E. Er worden bijvoorbeeld workshops, kortingen op quickscans en telefonisch advies gegeven. Het thema van de Week van de RI&E is dit jaar ‘De ondernemer centraal’.

De ondernemer centraal

Ondernemers kennen hun bedrijf als geen ander en weten over het algemeen goed wat er in hun organisatie speelt. Zo ook de belangrijkste risico’s op het gebied van gezond en veilig werken. Maar hoe ga je op een goede manier met die risico’s om? En welke risico’s zijn minder zichtbaar? De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt om op een gestructureerde manier de risico’s op een rijtje te zetten én een haalbaar plan van aanpak te maken om praktische maatregelen te nemen.

Belang van een goede RI&E

De Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is voor elk bedrijf c.q. werkgever verplicht. Maar waar voldoet een goede RI&E aan? Welke punten neemt u hierin op? En hoe zorgt u ervoor dat de RI&E niet zomaar onder in de welbekende la belandt? Goede werkgevers creëren gezonde arbeidsomstandigheden om hun medewerkers optimaal te kunnen laten presteren. Daarom is de RI&E ook zo’n waardevol document. Daarnaast kan het ontbreken van een RI&E leiden tot een boete! De beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwetgeving is per 23 juli 2019 gewijzigd. Dit betekent een scherpere beoordeling van overtredingen op de Arbowet en daarnaast hogere Arbo-boetes. Lees ook: Arbowet niet naleven? Deze boetes gaan (fors) omhoog.

Seminar - Bedrijfsnoodplannen

Speciale week van de RI&E actie!

Gratis RI&E Check

Laat nu (tot 25 september) gratis uw huidige RI&E checken op de wettelijke toetsingspunten door onze deskundige! Na deze check ontvangt u een vrijblijvend advies over de status van uw RI&E. Wilt u gebruik maken van deze actie? Stuur dan uw RI&E digitaal op via het contactformulier. Indien nodig komen we langs om kennis te maken met (de veiligheid binnen) uw organisatie. Het schriftelijk advies dat u krijgt, is gebaseerd op de toetsingspunten die gebruikt worden bij het officieel toetsen van de RI&E.

Zodra uw aanvraag binnen is, maken we een afspraak met u om de check uit te voeren. Na de check, bellen we u terug om de uitkomst toe te lichten. U krijgt praktische tips gericht op uw branche, locatie en de mogelijke risico’s voor uw bedrijf. En wilt u iets uitbesteden? Dan weet u dat u op Tritium Advies kunt bouwen!

Contact

Wilt u uw RI&E laten checken, laten opstellen, laten toetsen of heeft u een zetje in de goede richting nodig, neem dan contact met ons op. Onze adviseurs komen graag geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil graag een gratis RI&E check!

    Upload uw huidige RI&E