Risico-identificatie en veiligheidsstudie »

Risico-identificatie en veiligheidsstudie

Een belangrijke BRZO verplichting is de systematische identificatie en beoordeling van de risico’s middels een risico-identificatie en veiligheidsstudie. BRZO (SEVESO) bedrijven worstelen nogal eens met het begrip ‘systematische risico identificatie’, waardoor ze regelmatig tegen een overtreding aanlopen tijdens een BRZO inspectie.

Element II van het Veiligheidsbeheerssysteem (VBS) gaat over de identificatie van de gevaren en de beoordeling van risico’s van zware ongevallen. Dat betekent concreet dat er een procedure moet zijn voor de systematische identificatie van ongewenste gebeurtenissen (ongeval scenario’s) die tot een zwaar ongeval kunnen leiden. Vanaf het vrijkomen van de gevaarlijke stof worden de vervolggebeurtenissen via een gebeurtenissenboom beschreven tot de beschrijving van het uiteindelijke effect.

Voorbeelden van systematische risico-identificaties en veiligheidsstudies zijn:

  • HAZOP / HAZID
  • SIL
  • Fine & Kinney
  • Swift
  • LOPA

Meer weten over risico-identificatie en veiligheidsstudie

Wilt u meer informatie over Risico-identificatie en veiligheidsstudie of heeft u een andere vraag met betrekking tot externe veiligheid? Neem dan gerust contact op met ons op. Onze experts vertellen u er graag meer over. Of vraag direct een offerte aan.

Contact

John van Engelen

John van Engelen

Directeur

Offerte aanvragen

Vraag nu aan