Tritium ondersteunt verkeerscampagne binnen de Gemeente Venlo

Kinderen vormen als verkeersdeelnemers een kwetsbare groep. Ze zijn immers nog bezig om de vaardigheden te ontwikkelen waarmee ze uiteindelijk zelfstandig en veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Waar je ook woont, overal in Nederland heb je te maken met het verkeer. Wij vinden het belangrijk dat kinderen veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Hiervoor is het van belang dat kinderen goed weten wat de verkeersregels zijn. Om dit te bereiken is er een speciale ‘ken de verkeersregels’ lesgids ontwikkeld.

‘Ken de verkeersregels’ is speciaal bedoeld voor kinderen van de basisschool ter voorbereiding op het verkeersexamen. In deze verkeerslesgids staan de belangrijkste verkeersregels en komen veel voorkomende verkeerssituaties aan bod. Ook bevat de lesgids leerzame opdrachten, zodat de kinderen kunnen oefenen en alvast testen of ze alles goed begrijpen. Mede door een bijdrage van Tritium Advies zijn deze gidsen geleverd aan basisscholen in de Gemeente Venlo.

Samen met de vrijwilligers en ouders/verzorgers gaat Multiplusmedia de kinderen een heel schooljaar intensief begeleiden om de verkeersveiligheid te verbeteren. Doel van de campagne is het terugdringen van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Op deze manier hoopt ook Tritium Advies een bijdrage te kunnen leveren aan een veiliger verkeer in Nederland.

gevolgen van het COVID-19 virus