...

Ondersteuning VCA »

Ondersteuning VCA

Met een VCA-certificering wordt de basis gelegd om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. Het laat zien dat een organisatie veilig en gezond werken belangrijk vindt. Daarnaast zorgt een VCA-certificering er voor dat een werkgever als een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer wordt gezien.

Tritium Advies kan u begeleiden of zelfs het gehele VGM-beheersysteem in samenwerking met u opstellen, desgewenst implementeren en laten certificeren. Door het VGM-beheersysteem actueel en levend te houden voorkomt u risicovolle situaties en vervelende verassingen. Het is van belang dat het VGM-beheersysteem ten alle tijde actueel is en voldoet aan de VCA.

Wat kan Tritium Advies doen op het gebied van VCA ondersteuning?

U kunt Tritium Advies inschakelen voor het opzetten van een VGM-beheersysteem dat voldoet aan de VCA, het actualiseren van uw VGM-beheersysteem en u adviseren op het gebied van VCA.

Bij het actueel houden van uw VGM-beheersysteem kunt u denken aan de volgende werkzaamheden:

  • opstellen/actualiseren van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E);
  • opstellen /actualiseren van aanvullende RI&E’s (zoals lawaai, gevaarlijke stoffen, fysieke belasting, werken op hoogte, explosieveiligheid, machineveiligheid, PBM’s, specifieke groepen)
  • opstellen/actualiseren van Taak Risico Analyses (TRA’s);
  • opstellen / actualiseren van een bedrijsnoodplan;
  • opstellen van toolboxmeetings / veiligheidsgids;
  • uitvoeren van interne VCA-audits;
  • controleren en indien nodig aanpassen van de vereiste registraties;
  • aanpassen van het VGM-beheerssyteem;
  • adviseren op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Wij hebben een gediplomeerd integrale veiligheidskundige beschikbaar en een onafhankelijke gecertificeerde hoger veiligheidskundige en werken samen met onafhankelijke arbeidshygiënisten. Hierdoor is het mogelijk om de door ons opgestelde RI&E’s te toetsen maar ook de door u opgestelde RI&E te laten toetsen

Resultaat

Het doel is er voor te zorgen dat uw werknemers veilig en gezond kunnen werken. Dat u als organisatie laat zien hoe er veilig en gezond gewerkt dient te worden. Door een VCA certificering wordt u door een opdrachtgever gezien als een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer.

Meer weten?

Heeft u een vraag over het opzetten, actualiseren of gebruik van uw VGM-beheersysteem en/of VCA certificering? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Tritium Advies helpt u graag verder!

Contact

Projectleider KAM Kwaliteit, arbo en milieu

Ellis van Loon

Projectleider KAM

Online offerte aanvragen

Vraag nu aan!