...

Geschiedenis »

Onze geschiedenis

1984

Tritium wordt door 3 scheikunde leraren in een garagebox opgericht. De leraren willen met hun kennis en deskundigheid t.a.v. mileu, bedrijven en organisaties helpen bij uiteenlopende vraagstukken.

1986

Tritium verhuist naar het pand aan de Hoogstraat 48A te Eindhoven.

1994

Tritium wordt opgesplitst in Tritium Advies en Tritium Microbiologie. Twee aparte bedrijven die ieder hun eigen weg bewandelen.

1998

John van Engelen wordt directeur van Tritium Advies dat zich momenteel voornamelijk bezig houdt met milieu-hygiënisch bodemonderzoek.

2008

Tritium Advies opent een vestiging in Breda. De diensten kwaliteit, arbo, milieu en vergunningverlening worden toegevoegd aan het dienstenpakket.

2009

DVL Milieu en Techniek wordt overgenomen waardoor Tritium meer deskundigheid op het gebied van milieu (met name akoestiek) in huis haalt.

2010

Physicon wordt overgenomen. Tritium breidt haar dienstenpalet uit met onderzoek- en advies op het gebied van geluid en bouwfysica.

2017

Overname van Öko-Care in Rijkevoort. In plaats van onderzoeken naar asbest in de bodem voert Tritium nu ook zelfstandig asbestinventarisaties in gebouwen uit.

2019

Door de explosieve groei wordt de hoofdvestiging in Nuenen te klein. Tritium Nuenen betreedt daarom een compleet nieuw, hoofdkantoor. Onze nieuwe uitvalsbasis in Nuenen sluit naadloos aan bij wie we zijn en waar we voor staan: een open, ‘no nonsense’ organisatie met oog voor kwaliteit, persoonlijke aandacht en duurzaamheid!

2020

Tritium Advies neemt TOP-Consultants over. Door de overname kan Tritium haar opdrachtgevers nóg beter van dienst zijn op het gebied van externe veiligheid, procesveiligheid en brandveiligheid.

2021

Tritium Advies behoort nu tot de top-50 grootste ingenieursbureau’s van Nederland én laat een gloednieuw, duurzaam pand bouwen in Breda.

2022

Op 4 april wordt het nieuwe pand aan de Asselbergstraat in Breda in gebruik genomen. Ook de collega’s van TOP-Consultants werken voortaan vanuit deze locatie, wat de samenwerking versterkt.

2022

De collega’s van  B&L Grondmanagement (BLGM) voegen zich bij Tritium Advies.Deze aanvulling in kennis en expertise maakt Tritium Advies een nog completer onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van bodemonderzoek en partijkeuringen.

Langst werkende collega

Brigitte van Berlo

Projectleider Lucht & KAM

Ook werken bij Tritium?

Bekijk vacatures