Onderzoeks- en adviesbureau Tritium Advies heeft per 8 mei B&L Grondmanagement (BLGM) overgenomen. BLGM, gevestigd in Waddinxveen, wordt daarmee een zusterbedrijf van onder meer TOP Consultants en Daemen Milieutechniek. Tritium Advies en BLGM spelen al jaren een toonaangevende rol in de Nederlandse advies- en ingenieursbranche. De adviesbureaus kennen een grote overlap in specialismen en de overname zorgt voor een nauwe onderlinge uitwisseling van kennis en expertise. Bovendien verbreedt de overname het dienstenpakket die beide partijen hun klanten aanbieden.

BLGM van grote toegevoegde waarde

BLGM is een onderzoek- en adviesbureau dat zich heeft gespecialiseerd in het keuren van grond en bouwstoffen. Door het uitvoeren van zowel in-situ als depot partijkeuringen zet BLGM zich dagelijks in voor het schoon houden van de Nederlandse bodem en de bescherming van ons milieu. Naast het bepalen van de hergebruikswaarde van grond, voert BLGM bodemonderzoeken uit en helpt haar opdrachtgevers bij vraagstukken op het gebied van bodemsaneringen.

Completer aanbod voor beide partijen

Deze aanvulling in kennis en expertise maakt Tritium Advies een nog completer onderzoeks- en adviesbureau. John van Engelen, directeur van Tritium Advies: “We halen met BLGM een gerenommeerde partij aan boord die zeer kundig is hun vakgebied. Door de overname kunnen we onze opdrachtgevers – waaronder grondbanken, ontwikkelaars, aannemers en gemeentes – een nog grotere meerwaarde bieden. Dankzij deze samenwerking wordt onze bodemafdeling – en met name de specialisatie ‘hergebruik’ – op meerdere vlakken versterkt. Dit maakt dat we bijzonder blij zijn dat deze nichespeler nu onderdeel is van het team van Tritium Advies”.

Ruud Lexmond en Jakob Bos, directeuren van BLGM sluiten zich hierbij aan: “Het samengaan met Tritium Advies biedt nieuwe kansen voor beide partijen en meerdere voordelen. Zo is het team blij met de flinke uitbreiding van het portfolio richting klanten en natuurlijk eveneens met de uitbreiding van kennis en ervaring die onze Tritium collega’s bezitten. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Onder eigen naam verder

Voor klanten en medewerkers van beide partijen blijft alles veelal gelijk. BLGM zal blijven opereren onder de eigen merknaam en er zal nog steeds gewerkt worden vanuit de vestiging aan de Tweede Bloksweg in Waddinxveen. Wat wél verandert is dat opdrachtgevers vanaf nu op de expertise van allebei de partijen kunnen rekenen, of ze nu contact onderhouden met Tritium of met BLGM.

Meer weten over BLGM?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van BLGM en over het team? Bezoek dan hier de website van BLGM!