...

Archeologisch onderzoek »

Archeologie

Het Nederlandse bodemarchief is via de Wet op de archeologische monumentenzorg beschermd. In deze wet is vastgelegd dat archeologisch waardevolle resten in de bodem moeten worden behouden.

Archeologisch onderzoek

Als het bodemarchief door toekomstige graafwerkzaamheden verstoord zal worden is in sommige gevallen een archeologisch onderzoek volgens deze wet verplicht. Dit onderzoek bestaat uit een archeologisch vooronderzoek en wanneer nodig een (verkennend) booronderzoek.

Tritium kan u van dienst zijn wanneer u een archeologisch onderzoek nodig heeft. Het onderzoek wordt door een externe partij uitgevoerd, waarmee wij nauw en veelvuldig samenwerken. De coördinatie van dit onderzoek wordt door Tritium verzorgd.

Combinatie van milieukundig & archeologisch bodemonderzoek

Milieukundig en archeologisch bodemonderzoek zijn twee verschillende disciplines met ieder hun eigen wet- en regelgeving. De werkzaamheden in het veld komen echter grotendeels overeen. In samenwerking met onze archeologisch partner is Tritium Advies in staat beide disciplines te combineren, wat uiteindelijk niet alleen tijd bespaart, maar ook een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Ook voor mechanisch boren ten behoeve van archeologisch onderzoek heeft Tritium een vaste samenwerkingspartner waarmee wij nauw en veelvuldig samenwerken.

Meer weten over archeologisch onderzoek ?

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten, of vraag direct een offerte aan.

Contact

Frans vd Borne

Frans van den Borne

Senior projectleider RO

Online offerte aanvragen

Vraag nu aan!