...

Stikstofdepositie berekenen »

Onderzoek stikstofdepositie

Het berekenen van de stikstofdepositie is een actueel onderwerp. Sinds de stikstofuitspraak van de Raad van State is het voor plannen en projecten noodzakelijk om te bepalen of er negatieve effecten op Natura 2000-gebieden plaatsvinden ten gevolge van stikstofdepositie. Het gevolg is dat veel bouwprojecten stilliggen. Projecten die geen stikstofdepositie veroorzaken op de Natura-2000 gebieden kunnen wel doorgaan.

AERIUS Calculator

AERIUS Calculator is het online rekeninstrument waarmee de depositie (neerslag) van stikstof op Natura 2000-gebieden en desgewenst ook op andere gebieden kan worden berekend. Tritium Advies werkt met de nieuwste versie van Aerius om de hoeveelheid stikstofdepositie die individuele projecten veroorzaken op Natura 2000-gebieden te berekenen. Aan de hand van deze rekentool kunnen onze adviseurs bepalen of plannen en projecten leiden tot een verslechtering of niet.

Complexe stikstof berekeningen

Berekeningen voor bijvoorbeeld grote inrichtingen, bedrijventerreinen of infrastructurele projecten kunnen complex zijn. Tritium Advies heeft diepgaande kennis van AERIUS en is in staat om complexe stikstofdepositieberekeningen uit te voeren.

Meer dan alleen een onderzoeksrapport

U kunt van ons meer verwachten dan alleen een onderzoeksrapport. We bekijken alle oplossingsrichtingen en denken constructief met u mee. Ook worden wij veelvuldig door organisaties en overheden ingeschakeld om stikstofberekeningen van derden te controleren.

Meer weten over stikstofdepositie berekenen?

Wilt u vrijblijvend contact als het gaat om AERIUS of stikstofdepositieberekening, neem dan gerust eens contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Contact

Jeroen vd Kerkhof | Tritium Advies

Jeroen v.d. Kerkhof

Projectleider RO

Online offerte aanvragen

Vraag nu aan!