Jarenlang hebben we er door corona op gewacht, maar eindelijk was het zover. Op vrijdag 8 april vertrokken we met een grote groep Tritium-collega’s naar München voor ons tweejaarlijks teamweekend. Een weekend om de banden met je teamgenoten te versterken en die met de nieuwe collega’s aan te halen. En, we gingen – een beetje langzaam, maar wel duurzaam – met de trein. Een reis van 9 uur heen en 9 uur terug. Tijd genoeg dus om alvast vooruit te denken: welke avonturen we de aankomende dagen beleven?

Cultuur, hapje en een drankje

We kwamen vrijdag tegen de avond aan in ons hotel in München, iedereen maakte zijn slaapplek alvast gereed, friste even op en vervolgens kregen we een eerste rondleiding door de stad. Zo leerden we meteen iets van de cultuur en de stad kennen. Vervolgens was het (Duits) eten en drinken geblazen in een authentiek Duits restaurant: schnitzels (of pasta voor de vegetariërs en veganisten), frietjes en (voor de meesten) een halve liter bier erbij, een ‘gewoon biertje’ is dat in München. Iedereen ging willekeurig aan tafels zitten, zo sprak je meteen collega’s die je anders niet zo snel zou spreken. Teambuilding! De eerste avond sloten sommigen af in het hotel, en anderen gaan nog kort de Irish Pub in. Het weekend was begonnen en de sfeer zat er meteen goed in!

Gemütlichkeit

Vervolgens volgden een zaterdag en zondag aan gezelligheid – of moeten we zeggen “gemütlichkeit”. Het ontbijt smaakte, na de soms lange dagen (en nachten) goed en zorgde ervoor dat we genoeg krachten opdeden voor de activiteiten. Zo stond er zaterdag een Food & Beer tour op het programma. Een tocht door München die ons iets vertelde over typisch lokaal eten en drinken en de geschiedenis die hierachter zit. De collega’s die goed Duits spraken fungeerden als tolken voor de rest. Van je collega’s moet je het hebben, ook hier! De avond werd afgesloten met een bezoek aan de kroeg, voor een dansje en een drankje.

Zondag: een humoristische fietstour en karaoke

En toen was het alweer zondag! Sommige collega’s waren fitter dan andere, maar er werd weer goed bijgepraat aan de ontbijttafels. Genoeg te bespreken en erg leuk om steeds meer collega’s (beter) te leren kennen. Deze dag stond in het teken van een (humoristische, maar historisch accurate) fietstocht, begeleid door twee enthousiaste gidsen. Ze vertelden over de start van de Tweede wereldoorlog en de gebouwen die toentertijd belangrijk waren, over het lelijkste gebouw ter wereld én over een UFO midden in de stad. De pauze vond plaats in een echte klassieke ‘biergarten’.

De dag sloten we af in een mooi restaurant, zelfs één van de mooiste van Duitsland. Het zat er bijna op! Het slotstuk van de avond was een karaokeavond in onze favoriete kroeg. Een aantal collega’s lieten hun zangkunsten horen, een heerlijke afsluiter!

Aansluiten bij het volgende team-avontuur?

Een pracht van een teamweekend zit erop en wij kijken alweer uit naar het volgende Tritium Team-uitje, met weer nieuwe collega’s (jij misschien?) en in een andere stad.

Zou je er volgende keer bij willen zijn? Kijk dan zeker even naar onze vacatures. Wie weet ben je binnenkort onze nieuwe teamgenoot!

Teamweekend: met het team naar München

Werken bij de Tritium Advies

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, energie en duurzaamheid, externe veiligheid, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest. We zijn o.a. nog op zoek naar nieuwe collega’s voor ons gloednieuwe pand in Breda!

Bekijk vacatures