Vrijdag 12 april was het zover: tweejaarlijkse Tritium Buitenlanduitje ging van start! Na uitgebreide voorbereiding door de organisatie kwamen de collega’s gedurende de middag en het begin van de avond binnendruppelen. Na een openingswoord van directeur John van Engelen en een welkomstdrankje ging het teambuilding-weekend van start.

De ‘proost’ was het startschot voor een topweekend, en voor het avondeten. Na de vele (carpool)kilometers smaakten de zelfgemaakte soep en de pasta ontzettend goed! Zo goed dat sommigen de pastasaus los van de penne oplepelden.

Popquiz-tijd

Vervolgens was het tijd voor de vrijdagavondactiviteit: een 90’s popquiz! De activiteit startte onder het tentdoek buiten, maar helaas moest daar na 10 uur de muziek uit – toch wat lastig bij een muziekquiz. En dus verkaste het hele gezelschap naar binnen en werd de quiz doorgezet.

Alles kwam voorbij: van Def Rhymes tot Metallica tot Golden Earring. Team Blauw won uiteindelijk de felbegeerde gouden (chocolade)medaille. Vervolgens werd er nog na-geborreld en ging een flink deel van de collega’s op tijd naar bed, want de volgende dag stonden er stevige activiteiten op het programma!

Zaterdagochtend – activiteitendag van step tot kabelbaan

Na een stevig ontbijt en een goede bak koffie vertrok iedereen naar het activiteitencentrum een kwartier verderop. De activiteiten bleken stuk voor stuk aanpoten, ook al zou je bij bijvoorbeeld Downhill steppen denken dat het alleen maar in de remmen knijpen is. Dat bleek niet helemaal het geval. Er werd flink wat gevraagd van de bovenbenen om de uit de kluiten gewassen step met dikke banden vooruit te krijgen.

Ook bij de andere activiteiten was het aanpoten. De GPS wandeltocht had al binnen een paar minuten enkele mensen moeten lossen. Een wandeling in de Ardennen bleek toch net anders dan op ons makkelijke vlakke land. Het uitzicht op de mooie natuur (of anderen genoten meer van het uitzicht op het circuit) maakte het ’t helemaal waard.

Bij de mountainbikers was er ook al snel verschil in ervaring en conditie te zien. Ook hier maakten de heuvels gehakt met de benen bij sommigen. Dan was het High Ropes XL parcours voor de conditie misschien nog het beste te behappen, maar hier zorgde de hoogte dan weer regelmatig voor knikkende knieën.

 

Zaterdagmiddag – chillen en spellen

Na de ochtendactiviteiten stond er een lunch te wachten, waarna iedereen een tijd wat voor zichzelf kon doen. Velen gingen spellen spelen, even lezen of kijken bij de collega’s die jeu des boules speelden. Een mooie sfeer en heerlijk weer!

Toen iedereen opgeladen was begon het grote spellenparcours. De samenvatting: één hectische, fanatieke en gezellige bende van collega’s die van elkaar probeerden te winnen. Het winnende team ging uiteindelijk met een flinke jaren ’90 Milka-reep aan de haal.

 

Zaterdagavond – Diner- en jaren ’90 feest!

Na een heerlijk lopend buffet, met enkele mooie woorden van John voor twee collega’s die het team helaas verlaten én een proost op het 25 jarig jubileum, was het tijd voor de ‘hoofdact’ van het weekend: een heuse 90’s party!

De locatie kleurde langzaam fluorescerend roze en groen toen iedereen – na een opfrisbeurt – zich meldde in de zelf meegenomen outfits. Het was een ratjetoe van karakters: van personen die zo weggelopen leken uit de hit-serie Friends tot gabberpieten tot kleurrijke sportinstructrices. Alles en iedere was ‘gemetamorfoost’ tot iemand die zo uit de jaren negentig leek weggelopen.

De ‘90’s-DJ, de lampen en de lichtstengels maakte het feest compleet. Tot in de late uurtjes werd er op happy hardcore, hiphop en rock gedanst. De sfeer was top en het leek soms net alsof je echt in de disco stond, 30 jaar geleden.

 

De laatste ochtend

Een goed ontbijt en toen was tijd om afscheid te nemen van het team-weekend. De tassen werden weer volgepropt, de bedden en kamers leeggeruimd en iedereen carpoolde weer terug naar huis. Een enkele race-fan trok nog naar het nabijgelegen circuit van Spa Franchorchamps.

Iedereen was moe maar voldaan van wederom een prachtig teamweekend. De samenvatting die vanuit de collega’s aan de organisatie: alles was goed! Van locatie tot sfeer tot thema tot activiteiten tot eten en drinken. Op naar het volgende Tritium Buitenlanduitje, in 2026!

Werken bij de Tritium Advies

Tritium Advies is een open no-nonsense organisatie met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die affiniteit hebben met het bodem, water, lucht, geluid en bouwfysica, energie en duurzaamheid, externe veiligheid, kwaliteit, arbo en milieu, ruimtelijke ordening of asbest. We zijn o.a. nog op zoek naar nieuwe collega’s voor onze vestigingen in Breda, Nuenen en Rijkevoort. Ben jij bij het volgende Tritium-uitje erbij?

Bekijk vacatures