Naar onderzoek van Technisch Weekblad (TW)

Ieder jaar, kort voor de zomer, publiceert TW een lijst met de 50 grootste onderzoek- en ingenieursbureaus van Nederland. Gerangschikt op omzet, maar ook met gegevens over onder andere het aantal werknemers en de winst. Tritium Advies heeft dit jaar voor het eerst de lijst behaald. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat Tritium op de 48ste plaats terecht is gekomen.

Groei door overname én repterende klanten

Tritium Advies nam in september 2020 Top-Consultants over, dat zich met name richt op externe veiligheid (BRZO), risicobeheersing, vergunningen, explosieveiligheid en opslag gevaarlijke stoffen. ‘Door de komst van Top-Consultants hebben we veel synergie-effecten kunnen realiseren. Ook hebben we hierdoor BRZO-bedrijven aan onze lijst met opdrachtgevers kunnen toevoegen. Verder ligt onze focus op repeterende klanten; in 2020 hebben wij voornamelijk grote gemeentes, provincies, organisaties en bedrijven bediend, het aanbod voor particulieren is hierbij afgenomen’, vertelt Bas van Engelen, marketeer bij Tritium Advies. Door de omzetstijging is het Tritium Advies dit jaar gelukt om in de Top 50 te komen.

Gematigde groei bij ingenieursbureaus tijdens coronajaar

Uit de cijfers van de TW Top 50 Ingenieursbureaus blijkt dat 56% van de advies- en ingenieursbureaus – die de enquêt invulde – de omzet zag stijgen tegen 70% vorig jaar. De gemiddelde omzet is ook dit jaar gestegen, maar wel minder dan het jaar daarvoor. De gemiddelde winstmarge daarentegen, is dit jaar hoger dan het jaar daarvoor.

Meer weten?

Lees hier het hele artikel van TW over de advies- en ingenieursbureaus van Nederland in 2021. Liever direct de TW Top 50 lijst van Nederlandse advies- en ingenieursbureaus bekijken? Kik dan op de button hieronder!

Top 50 ingenieursbureaus Nederland 2021
Top 50 Ingenieursbureaus 2021