In het hart van Mill verrijst op dit moment ‘Villa Oranje’, een modern wooncomplex waar eerst een oude supermarkt stond. Sinds kort is de bouw via webcams van Bouwvoortgang te volgen. We vinden het mooi om zo ‘live’ te kunnen zien dat de projecten van onze partner Symphony Estates tot realisatie komen. Een goed moment om kort terug te kijken op dit project, waar we van begin af aan bij betrokken zijn en vanuit onze verschillende disciplines hebben geadviseerd.  

Van oude supermarkt tot fraai wooncomplex 

De oude Jan Linders supermarkt in hartje Mill krijgt hier een volledig nieuwe bestemming: een modern en stijlvol wooncomplex met klassieke elementen. Het nieuwe complex omvat tien appartementen en drie penthouses, die comfortabel wonen op één niveau bieden en alle centrumvoorzieningen binnen handbereik hebben. Bovendien zijn ze BENG, ofwel bijna energieneutraal gebouwd. 

Projecteigenaar, en een van onze vaste opdrachtgevers Symphony Estates, legde het project begin 2021 aan ons voor en 1,5 jaar later was de vaststelling van het bouwproject daar. De plannen zijn sinds 29 september 2022 inzichtelijk voor iedereen op www.ruimtelijkeplannen.nl en sinds januari 2024 op www.omgevingswet.overheid.nl. 

Bekijk hierboven live de bouwvoortgang

Met dank aan Bouwvoortgang.nl

Onze integrale aanpak  

Voor een zo goed mogelijk advies, waarbij rekening wordt gehouden met de leefomgeving en de verschillende wet- en regelgevingen, hebben we binnen Tritium Advies meerdere ‘in house’ expertises aangesproken. Van hieruit adviseerden wij over het bestemmingsplan en stelden dit op, aan de hand van deze bijbehorende onderzoeken:

Ook meekijken met de bouw van Villa Oranje? 

In september 2023 is aannemer Van Schijndel gestart met de realisatie van het complex. Op de website Bouwvoortgang is het mogelijk om mee te kijken met de bouw van dit mooie project. De voltooiing en oplevering van de woningen wordt verwacht in de zomer van 2025.