Tritium Advies is lekker aan het groeien. Steeds meer opdrachtgevers ontdekken dat ze voor onder andere asbestinventarisaties toch écht bij ons moeten zijn.

Bij Tritium Advies lopen we met bijna tachtig professionals iedere dag warm voor alles wat te maken heeft met veilig wonen, werken en leven. Maar waarom kiezen sloopbedrijven, aannemers, makelaars, asbestsaneerders en woningbouwverenigingen steeds vaker voor Tritium Asbest? Deskundig inventariseerder asbest (zeg maar DIA) Antoine Schraven geeft een antwoord op die vraag en vertelt hij meer over de ins en outs van goed asbestonderzoek.

Wie ben je en wat is je rol binnen Tritium?

Mijn naam is Antoine Schraven. Sinds 2016 werk ik voor Tritium Asbest. Ik ben gespecialiseerd in het onderzoeken van asbest en houd me dus voornamelijk bezig met asbestinventarisaties. Daarnaast voer ik ook Chroom-6-onderzoeken en bouwkundige nulmetingen uit.

Waar bestaat Team asbest uit en wat is jullie expertise?

De asbestselectie van Tritium Advies bestaat uit negen mensen. Stuk voor stuk ervaren en bedreven lieden, met ieder een eigen specialisatie en achtergrond. We hebben collega’s met jarenlange ervaring in de eindcontrolemeting en het laboratoriumonderzoek. Maar ook mensen die vanuit de saneringswereld komen.

Wij houden rekening met de uitvoering van de gehele asbestketen. Een aantal andere collega’s richt zich weer meer op de automatisering van het inventarisatie-proces. Dit zorgt er weer voor dat we zeer efficiënt kunnen inventariseren. En dan hebben we nog collega’s met een indrukwekkende bouwkundige kennis. Een zeer gemêleerde club professionals dus.

Wat is de kracht van Tritium Asbest?

Ons gezelschap vormt een sterk team. Misschien wel ons grootste pluspunt is dat we alle kennis onder ons dak hebben. Omdat wij intensief samenwerken met andere takken binnen Tritium Advies, zoals ecologie, ruimtelijke ordening en bodem, hebben wij een enorm repertoire aan expertise in eigen voorraad. We worden vaak ingeschakeld om een totaaloplossing te leveren voor grotere projecten, waarvan asbest slechts een onderdeel is.

Maar ook voor een kleinere opdracht springen we graag in onze auto. Een aantal maanden of een uur: wij garanderen uitstekend onderzoek en duidelijk advies. Altijd. We zijn flexibel en voelen ons eigenaar van het gehele asbesttraject. Kortom: wij regelen het wel, en goed ook. Dat doen we met kristalheldere communicatie en we gaan recht op het doel af: we houden nogal van efficiëntie.

Wat versta je onder een goede asbestinventarisatie?

“Check, check, dubbelcheck. Het vier-ogenprincipe en een perfecte voorbereiding zijn cruciaal voor het geslaagde verloop van een project. Het vooraf goed communiceren met de klant, het doornemen van gegevens als bestek- en werktekeningen, informatie over verbouwingen et cetera; het is allemaal een must. We houden best van verrassingen, maar absoluut niet als we aan het werk zijn.

Waarom kiezen opdrachtgevers voor Tritium Asbest?

Ons werk móét in één keer goed gebeuren. Goed inventariseren is belangrijk voor een vlotte verwijdering van asbest. Blijken er tijdens een sanering, renovatie of sloop asbesthoudende materialen aanwezig te zijn die niet worden genoemd in het inventarisatierapport? Dan loopt een sanering vaak vertraging op en kunnen de kosten stijgen. Daar zit lang niet iedereen op te wachten.

Belangrijk bij een asbestinventarisatie is dat je alles ziet. Je mag tijdens het inventariseren van asbest geen stukje overslaan. Mis je een asbesthoudende bron en wordt deze tijdens de sanering/renovatie of sloop ontdekt, dan wordt dat je als inventariseerder zwaar aangerekend. Daarom werken we bij Tritium Advies met z’n tweeën. We controleren alles samen en lopen dan bijvoorbeeld in tegenovergestelde richting, of een keertje andersom, van boven naar beneden en van beneden naar boven. Kortom: we zorgen dat we geen detail missen. Better safe than sorry, volgens het oud-Hollandse gezegde.

Waarmee onderscheidt Tritium Asbest zich van anderen?

Wij onderscheiden ons door ons torenhoge serviceniveau. Kwaliteit staat voorop, maar daarnaast zijn wij ook flexibel en kunnen we snel schakelen. We nemen graag het gehele asbesttraject (en andere milieuproblemen) volledig uit handen. Onze relatie met klanten kenmerkt zich dan ook vaak door een lang en duurzaam karakter. Hierdoor kennen wij onze klanten goed en hebben wij aan een half woord genoeg.

Antoine Schraven

Antoine Schraven - DIA

Eén ding wat echt altijd belangrijk is voor onze klanten; het moet in één keer goed gebeuren.

Meer weten over asbestinventarisatie?

Neem voor meer informatie contact op met onze asbest specialisten, of vraag direct een offerte aan.

Neem contact op