Voor zo ver we nu weten is iedereen gezond teruggekeerd.

Afgelopen weekend was het bikkelen in Best op zaterdagochtend. Veel van onze collega’s gingen er ’s ochtends bij 5 graden op uit om mee te doen met de Tritium Fit challenge: op survivalkamp bij Adventure and Thrill aan de oevers van Aquabest.

Knikkende knieën op de Jakobsladder

Na wat aanmoedigende koffie en thee in de ‘berghut’ werden de plannen doorgenomen en de deelnemers in twee groepen verdeeld. Er was een ochtendvullend programma opgezet die de twee groepen los van elkaar trotseerden.

Nadat iedereen zich eerst in een (voor de mannen) net te strak tuigje hadden gehesen werd er geklommen op/in de 6 meter hoge Jacobsladder waarbij de ‘treden’ op afstanden liggen van 1 meter tot ruim 2 meter boven elkaar. Een échte teamactiviteit, want het bleek (voor een enkeling na) niet mogelijk om alleen boven te komen. Het belangrijkste: iedereen heeft het er levend vanaf gebracht. Wel kwamen enkelen terug beneden met wat blauwe plekken, knikkende knieën en gedeukte ego’s.

Een andere ‘survival-activiteit’ die de deelnemers te wachten stond was het touw-, autobanden- en boomstronkparcours. Hier streden twee teams tegen elkaar wie het eerst aan de andere kant was. Hier werd absoluut niet valsgespeeld en hield iedereen zich keurig aan de regels. Het fanatisme spatte ervan af en tegelijkertijd werd hier waarschijnlijk ook het meest gelachen.

Profsporters

De twee andere activiteiten waren nog het ‘levend tafelvoetbal’ en een mountainbike parcours. Bij deze tweede activiteit racete iedereen door een mooie, soms wat glibberige, route door het bos met een paar goede zigzag-paadjes.

Bij het tafelvoetballen zat de fanatieke sfeer er goed in en werd er flink op los getrapt. Regelmatig belande een bal tegen het achterhoofd van een medespeler (meestal niet bewust), het mocht de pret – en het fanatisme – niet drukken.

Al met al was het een geslaagde, gezellige sportieve teambuild-ochtend in Best.

Tritium Fit

Met het Tritium Fit programma motiveren en enthousiasmeren we collega’s om in vorm te zijn, en te blijven. Zo kun je bij ons deelnemen aan stevige teamactiviteiten waarbij je je goed in het zweet kan werken. Ook motiveren we elkaar door interactieve challenges te organiseren die zorgen dat iedereen in beweging blijft.

Meer over Tritium Fit