Soms zit je als asbestinventariseerder (DIA) kort op het nieuws: vandaag doet onze collega van team Asbest, Cefas Nieuwenhuis, een uitgebreide asbestinventarisatie rondom de locatie die gisteren veelvuldig in het nieuws was: de plek in Son en Breugel waar een honden-trimsalon in vlammen opging. Er vielen gelukkig geen slachtoffers onder mensen en dieren, maar de gevolgen voor de eigenaren zijn uiteraard groot en nog moeilijk te overzien. De gevolgen op het gebied van asbestverspreiding in kaart krijgen is waar we nu onze opdrachtgever Stichting Salvage bij helpen.

Cefas en team Asbest beoordelen vandaag onder andere visueel het gebied en kijken tot waar de visueel verdachte restanten zijn neergedaald. We houden hierbij rekening met windrichting/-snelheid en de temperatuur van de brandhaard ten tijde van de brand. De asbestverdachte materialen worden bemonsterd voor analyse. Het gebied wordt afgezet met een lint tot waar de verontreiniging visueel aangetroffen wordt. Het gebied wordt zodanig afgezet (met lint) dat zichtbaar is waar(achter) zich asbestverdachte materialen liggen. Dit om verdere verspreiding en mogelijke gezondheidsrisico’s te beperken.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze linke brand bij honden trimsalon in Son en Breugel? Klik dan hieronder op de link en lees snel verder.

Lees verder
Minister Van Gennip beantwoordt vragen Tweede Kamer over wijziging asbeststelsel

Wat doet een DIA?

Een DIA is een asbestinspecteur die in een bouwwerk controleert op de aanwezigheid van asbest. Een DIA gaat dus na of er asbest aanwezig is in een gebouw of opbject. Na een uitgebreide inwerkperiode:

Meer weten?

Zou je graag werken voor een betrokken werkgever met een directe impact op het welzijn van mens, natuur en milieu? Op dit moment zijn wij nog op zoek naar meerdere DIA’s ter versterking van ons asbestteam. Interesse? Bekijk dan eens onze vacature voor Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)!

Bekijk vacature