XRF- meter »

XRF- meter

De XRF-meter is een röntgen fluorescentie spectrometer en meet de samenstelling en de aanwezige verontreiniging van het materiaal. XRF staat voor X-ray Fluoresence. De XRF-meter meet diverse elementen door de uitzending van röntgenstraling, waaronder zware metalen.

Meten met de XRF- meter

Door een XRF- meting wordt de benodigde data verzameld en meteen geanalyseerd. De XRF-meter geeft direct inzicht in de samenstelling van het materiaal. De precieze en nauwkeurige metingen zijn vergelijkbaar met die van chemische laboratoriumanalyses.

Omdat het apparaat handzaam en makkelijk te vervoeren is, is hij uitermate geschikt voor gebruik in het veld. Dat brengt ook het grootste voordeel met zich mee: inzicht in de mate van verontreinigingen waarop vervolgstappen direct ondernomen kunnen worden.

De inzet van de XRF-meter leidt in de meeste projecten tot significante besparingen op de uitvoerings- en analysekosten. Het maakt de tijdrovende en dure tussenanalyses door laboratoria overbodig.

Voordelen XRF-meter

  • Niet-destructief, het betreft oppervlakte metingen.
  • Resultaten direct bekend op moment van meten.
  • Significante besparingen op de uitvoerings- en analysekosten.
  • Actieve sturing van het onderzoeksproces of het saneringsproces ter plaatsen.
  • Snelle mobiele inzet op iedere gewenste locatie.
  • Breed scala aan parameters worden simultaan naast elkaar gemeten.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de rol die Tritium Advies kan spelen bij uw bodemvraagstuk of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contact

Teun Martens

Teun Martens

Projectleider Bodem

Offerte aanvragen

Vraag nu aan!